חריימה מרוקאי, (חְרַיְימֶה), הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים.
לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.
● החומרים לארבעה סועדים:
- כף גדושה שום כתוש
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות עריסה
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית כוסברה טחונה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות מיץ לימון
- 800 גר’ פרוסות דג לוקוס, אינטיאס או בורי
- כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
● אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את השום בשמן, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים;
פפריקה, עריסה, כמון, כוסברה, רסק עגבניות, מיץ לימון, וכחצי כוס מים, ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את פרוסות הדג, ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים עם פלחי לימון והרבה לחם.
Add Comment