מטבח מיוחד

התגבשות הדבש בימי החורף הקרים היא תהליך טבעי שאינו פוגע באיכותו

0
0

מנכ”ל מכוורת עמק חפר, יורם פז, מספר מדוע הדבש מתגבש בחורף, כיצד אפשר להחזיר אותו למצבו הנוזלי ומתי בכל זאת הדבש פגום
התגבשות הדבש בימי החורף הקרים היא תהליך טבעי שאינו פוגע באיכותו
דבש: התגבשותו בימי החורף הקרים היא תהליך טבעי שאינו פוגע באיכותו

בימי החורף הקרים קורה לעיתים שהדבש הנמצא בצנצנת מתגבש. יש שסבורים שההתגבשות מעידה על כך שהדבש התקלקל והם ממהרים להחזיר אותו לחנות שבה הוא נרכש.

יורם פז מנכ”ל מכוורות עמק חפר, הזוכות באחרונה להכרה בינלאומית, אומר, כי; “התגבשות הדבש היא תהליך טבעי הנובע מהרכב החומרים שבדבש ומהמצאות אבקת פרחים בתוכו. ההתגבשות היא עדות לכך שהדבש לא חומם בתהליך האריזה.

דבש שהתגבש, כמו כל דבש אחר, יכול להישמר שנים מבלי להתקלקל. צורת ההתגבשות נבדלת בין סוגי הדבשים השונים.

לעיתים מתגבש הדבש לגרגירים דמויי סוכר ולעיתים לממרח לבן. ההתגבשות מתחילה כאשר הדבש נעשה “מעונן” ובהמשך הוא הופך למוצק.

לדברי פז, ההתגבשות בתוך הצנצנת חייבת להיות אחידה. צנצנת שבחלקה דבש נוזלי ובחלקה דבש מגובש מעידה על ערבוב של דבשים שונים או על דבש פגום ובמקרה כזה אפשר בהחלט להתלונן בנקודת המכירה ולדרוש להחליף את הדבש.

כדי להחזיר את הדבש למצבו הנוזלי ניתן להשרות את צנצנת הדבש בכלי עם מים חמים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן