
חידוש מהגליל; הפטרייה המוכרת גם בשמה ’הכמהה הקיצית השחורה’ או ’הכמהין של בורגונדי’, נחשבת לפטרייה איכותית, יוקרתית ומבוקשת מאוד במסעדות יוקרה ברחבי העולם (וגם בישראל) ומחירה עשוי להגיע לכמה מאות דולרים לק”ג. פיתוח גידול זה במדינת ישראל הצריך שנים רבות של מחקר והתאמות, החל מסוג הקרקע, האקלים וכו’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המחקרים בנושא הכמהין בישראל החלו כבר בשנות ה-90 ולאחר הפסקה קצרה חודש המחקר על ידי יורם לוצאטי ו-רפי הלל מברעם, בליווי והדרכה של צוות החוקרים ממו”פ צפון כשבמיזם משתתפים גם חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון.
בחברה לפיתוח הגליל, אומרים, כי גידול פטריות הכמהין בישראל נחשב לפריצת דרך במחקר שהתקיים ב-מו״פ צפון בראשותו של עופר דנאי והביא לפיתוח זן כמהיןאיכותי ברמה בינלאומית, המטופח כיום על גבי שורשי עצי אלון בשטחים חקלאיים בגליל ובגולן ויעניק מענה ל-מסעדות היוקרה בארץ, כמו כן יאפשר שימוש בהם גם ב’מסעדות הכשרות’.

משרד ’תקשורות – יעל שביט יחסי ציבור ותקשורת’, מסר באמצעות שלום אלבז לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; הכמהין היא פטריה שייכת לקבוצת פטריות הנקראות באנגלית Truffle שנחשבות לפטריות היקרות בעולם הן בשל טעמן הנפלא, הן בשל הקושי הרב באיתורם בטבע ובעיקר בשל הקושי לגדלה באופן מלאכותי.
למציאת הפטרייה משתמשים בכלבים מאולפים ומאומנים במיוחד למטרה זו, מאחר שהם נחנו בחוש ריח מפותח מאוד המאפשר להם לאתרה ולחפור אותה מהאדמה.
ראוי לציין, כי ברחבי אירופה מקבל החקלאי תמורה של 300 יורו ל-1 ק״ג פטריות כמהין.
Add Comment