"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית

פיתוח גידול זה במדינת ישראל במו"פ צפון בשיתוף קיבוץ ברעם הצריך שנים רבות של מחקר והתאמות לפטריות כמהין. לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים לאיתור פטריות המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח ◄ הכמהין, הוצג אחר כבוד במהלך השבוע האחרון בתערוכה הקולינרית הארצית השנתית כאחד החידושים המרכזיים והמשמעותיים בתחום החקלאות והמזון.
פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית השנתית
פטריות כמהין מישראל כשרות למאכל הוצגו בתערוכה הקולינרית השנתית

חידוש מהגליל; הפטרייה המוכרת גם בשמה ’הכמהה הקיצית השחורה’ או ’הכמהין של בורגונדי’, נחשבת לפטרייה איכותית, יוקרתית ומבוקשת מאוד במסעדות יוקרה ברחבי העולם (וגם בישראל) ומחירה עשוי להגיע לכמה מאות דולרים לק"ג. פיתוח גידול זה במדינת ישראל הצריך שנים רבות של מחקר והתאמות, החל מסוג הקרקע, האקלים וכו’.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המחקרים בנושא הכמהין בישראל החלו כבר בשנות ה-90 ולאחר הפסקה קצרה חודש המחקר על ידי יורם לוצאטי ו-רפי הלל מברעם, בליווי והדרכה של צוות החוקרים ממו"פ צפון כשבמיזם משתתפים גם חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון.

בחברה לפיתוח הגליל, אומרים, כי גידול פטריות הכמהין בישראל נחשב לפריצת דרך במחקר שהתקיים ב-מו״פ צפון בראשותו של עופר דנאי והביא לפיתוח זן כמהיןאיכותי ברמה בינלאומית, המטופח כיום על גבי שורשי עצי אלון בשטחים חקלאיים בגליל ובגולן ויעניק מענה ל-מסעדות היוקרה בארץ, כמו כן יאפשר שימוש בהם גם ב’מסעדות הכשרות’.

לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח
לצורך איתור הכמהין נעשה שימוש בכלבים המאומנים במיוחד לתפקיד זה באמצעות חוש הריח

משרד ’תקשורות – יעל שביט יחסי ציבור ותקשורת’, מסר באמצעות שלום אלבז לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ | סקירת חדשות ואירועים ב’רשויות מקומיות’ כי; הכמהין היא פטריה שייכת לקבוצת פטריות הנקראות באנגלית Truffle שנחשבות לפטריות היקרות בעולם הן בשל טעמן הנפלא, הן בשל הקושי הרב באיתורם בטבע ובעיקר בשל הקושי לגדלה באופן מלאכותי.

למציאת הפטרייה משתמשים בכלבים מאולפים ומאומנים במיוחד למטרה זו, מאחר שהם נחנו בחוש ריח מפותח מאוד המאפשר להם לאתרה ולחפור אותה מהאדמה.

ראוי לציין, כי ברחבי אירופה מקבל החקלאי תמורה של 300 יורו ל-1 ק״ג פטריות כמהין.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן