קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

"חיזבאללה היה יכול לצאת למסע הרג": מנהרה שלישית אותרה בצפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם לוחמים בפיקוד צפון והזהיר כי צה"ל ערוך "אם חיזבאללה יעשה טעות גדולה ויחליט לפגוע בנו או להתנגד לפעולה". לפי מקורות לבנונים, המנהרה אותרה סמוך לקיבוץ יפתח. כתבתו של משה שטיינמץ, מתוך חדשות הערב 11.12.18

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

אליפות כובשי הזיתים בישראל במשתלות גבעת ברנר ב-11 בינואר 2008

משתלות גבעת ברנר עורכות את התחרות הארצית לבחירת אלוף כובשי הזיתים בישראל – 11 בינואר 2008 ■ על תחרות כזו אומרים; ימשך הכיבוש! ■ ולסיום 2 מתכוני חימום
אליפות כובשי הזיתים בישראל במשתלות גבעת ברנר ב-11 בינואר 2008
אליפות כובשי הזיתים בישראל במשתלות גבעת ברנר ב-11 בינואר 2008

משתלות גבעת ברנר, יקיימו ב-11 בינואר 2008 את אליפות כובשי הזיתים השלישית של ישראל, אירוע שהפך למסורת בקרב חובבי כבישת הזיתים. התחרות מיועדת לאנשים פרטיים שמכינים זיתים ביתים ותיערך השנה בסימן מתכונים של יהודים, ערבים ועדות שונות להכנת זיתים. התחרות הינה על טעמם של הזיתים ומעניקה לכובשים ולמבקרים אפשרות להיחשף ולהכיר טעמים חדשים של זיתים. הכובשים המנצחים, יזכו בפרסים של המשתלה.

בשנים האחרונות כבישת הזיתים הולכת ותופסת מקום מרכזי במסגרת תחביבי הפנאי. זהו חידוש ורענון של מסורת עתיקת יומין בקרב עמי אגן הים התיכון.

יותר ויותר ישראלים בוחרים לבצע כבישה עצמית של זיתים, אותם קטפו במו ידיהם בגינתם ונוהגים להתפאר במפגשים עם חברים בהצלחתם ולסחוט תשבוחות על הטעם המיוחד של הזיתים. התחרות תאפשר לדעת מיהו כובש הזיתים הטוב ביותר בישראל לשנת 2008.

במסגרת התחרות יציג כל כובש 2-3 ק"ג של זיתים שכבש במו ידיו ואת המתכון להכנת הזיתים. הציבור מוזמן לטעום מהזיתים ולדרג את המשתתפים בין השעות 10:00-11:30 ובתום התחרות יוכרזו הזוכים. מי שרוצים להשתתף בתחרות מתבקשים להירשם במשתלה בטלפון: 08-9443952 או בדואר אלקטרוני: mashtela@gbrener.org.il

בשעה 11:00, תתקיים הרצאתו של פרופ’ שמעון לביא, המשמש נשיא ארגון הזית העולמי של האו"ם, על פיתוח של זני זיתים חדשים למאכל.

לאורך כל היום, תתקיים מכירה של עצי זית במבחר גדלים וסוגים, חלקם יניבו זיתים, כבר בשנה הקרובה וחלקם רק בעוד מספר שנים וכן ניתן יהיה לרכוש זיתים ושמן זית. הכניסה לאירוע וההשתתפות בהרצאה הינה ללא תשלום. מידע על הפעילויות במשתלות גבעת ברנר באתר: www.gardens.co.il

כאן מובא מתכון של קולומלה, שמתאים גם לימינו. זיתים שנכבשו בדרך זו יכולים להחזיק מעמד שנה שלמה;

זיתים כבושים של הרומאי קולומלה

זיתים כבושים של הרומאי קולומלה

• פוצעים את הזיתים או חורצים אותם בקנה. (מבקעים באבן או חורצים בקנה מחודד – ניתן כמובן לחרוץ אותם בסכין – החריצה שומרת על צבעו של הפרי).

• שמים את הזיתים בתמיסת מלח קרה.

• מפזרים ענפי שומר מיובשים בתחתית האמפורה (כד חרס לאגירה – כיום ניתן להשתמש בצנצנת זכוכית) אמפורה כיחידת נפח מכילה; 26 ליטר.

• מוציאים את הזיתים מתמיסת המלח וסוחטים (לאחר מספר ימים).

• מכניסים ענפי שומר ירוק וענפי אלת המסטיק לאמפורה קטנה.

• ממלאים את האמפורה עד צווארה בזיתים, מפזרים ענפי שומר מיובשים, ממלאים בשני שליש תירוש (או יין צעיר) ושליש תמיסת מלח מרוכזת.

זיתים ביין

כדי שהזית יספוג את הטעם בצורה הטובה ביותר מבצעים חתך לאורכו של הזית. אמנם זאת עבודה מרובה אך הטעם משתלם.

לאחר שחתכנו קילו זיתים נשרה אותם במים למשך 6 ימים.

את המים יש להחליף מדי יום. ביום השביעי נעביר את הזיתים לכלי אטום ונוסיף את המים כהרגלנו, אך הפעם בתוספת של 6 כפות מלח.

נניח לזיתים להיכבש במי המלח וזאת למשך 3 שבועות.

בחלוף התקופה נסנן את הזיתים מן המים ונשפוך לכלי נפרד את ארבעת כוסות היין החמוץ בתוספת של שתי כפיות מלח וחצי כוס שמן זית.

יש לערבב את התערובת היטב וליצוק אותה על הזיתים לתוך כלי אטום למשך שלושה שבועות נוספים.

בהצלחה.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן