קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

אליפות כובשי הזיתים בישראל השניה מטעם משתלות גבעת ברנר

התחרות הארצית לבחירת אלוף כובשי הזיתים בישראל; 12 בינואר 2007, עדיין ניתן להירשם ■ מובא מתכון של כבישת זיתים היכולים להחזיק מעמד שנה שלמה…
אליפות כובשי הזיתים בישראל השניה מטעם משתלות גבעת ברנר
אליפות כובשי הזיתים בישראל השניה בינואר מטעם משתלות גבעת ברנר

בשנים האחרונות כבישת הזיתים הולכת ותופסת מקום מרכזי במסגרת תחביבי הפנאי. יותר ויותר ישראלים בוחרים לבצע כבישה עצמית של זיתים, אותם קטפו במו ידיהם בגינתם ונוהגים להתפאר במפגשים עם חברים בהצלחתם ולסחוט תשבוחות על הטעם המיוחד של הזיתים. אבל מיהו כובש הזיתים הטוב בארץ?

משתלות גבעת ברנר עורכות את תחרות אלוף כובשי הזיתים השניה, בעקבות בקשות הכובשים שלא הספיקו להשתתף בתחרות בשנה שעברה וכדי לתת הזדמנות למי שחשים ששיפרו את יכולותיהם.

התחרות הקודמת, נתנה הזדמנות ייחודית לחובבי הזיתים להחליף ביניהם שיטות כבישה ולטעום כל אחד מהזיתים של חברו. אלוף כובשי הזיתים לשנת 2007, יזכה בעץ זית מתנת המשתלה.

התחרות תתקיים ביום שישי ה-12.1, הציבור מוזמן לטעום מהזיתים ולדרג את המשתתפים, החל מהשעה 10:00. להשתתפות בתחרות יש להירשם במשתלה, בטלפון; 08-9443952 או בדואר אלקטרוני; mashtela@gbrener.org.il

בשעה 10:00 תקיים טובה דיקשטיין הרצאה בנושא עצי זית. לאורך כל היום תתקיים מכירה של עצי זית במבחר גדלים וסוגים, במחירים של החל מ-59 שקל. חלקם יניבו זיתים כבר בשנה הקרובה וחלקם רק בעוד מספר שנים.

קולומלה, אגרונום רומאי, בן המאה הראשונה לספירה, מביא בספרו כ-14 מתכונים שונים לכבישת זיתים.

כאן מובא מתכון של קולומלה, שמתאים גם לימינו. זיתים שנכבשו בדרך זו יכולים להחזיק מעמד שנה שלמה;

זיתים כבושים של הרומאי קולומלה

אלוף כובשי הזיתים לשנת 2007, יזכה בעץ זית

• פוצעים את הזיתים או חורצים אותם בקנה. (מבקעים באבן או חורצים בקנה מחודד – ניתן כמובן לחרוץ אותם בסכין – החריצה שומרת על צבעו של הפרי).

• שמים את הזיתים בתמיסת מלח קרה.

• מפזרים ענפי שומר מיובשים בתחתית האמפורה (כד חרס לאגירה – כיום ניתן להשתמש בצנצנת זכוכית) אמפורה כיחידת נפח מכילה; 26 ליטר.

• מוציאים את הזיתים מתמיסת המלח וסוחטים (לאחר מספר ימים).

• מכניסים ענפי שומר ירוק וענפי אלת המסטיק לאמפורה קטנה.

• ממלאים את האמפורה עד צווארה בזיתים, מפזרים ענפי שומר מיובשים, ממלאים בשני שליש תירוש (או יין צעיר) ושליש תמיסת מלח מרוכזת.

זיתים ביין

כדי שהזית יספוג את הטעם בצורה הטובה ביותר מבצעים חתך לאורכו של הזית. אמנם זאת עבודה מרובה אך הטעם משתלם.

לאחר שחתכנו קילו זיתים נשרה אותם במים למשך 6 ימים.

את המים יש להחליף מדי יום. ביום השביעי נעביר את הזיתים לכלי אטום ונוסיף את המים כהרגלנו, אך הפעם בתוספת של 6 כפות מלח.

נניח לזיתים להיכבש במי המלח וזאת למשך 3 שבועות.

בחלוף התקופה נסנן את הזיתים מן המים ונשפוך לכלי נפרד את ארבעת כוסות היין החמוץ בתוספת של שתי כפיות מלח וחצי כוס שמן זית.

יש לערבב את התערובת היטב וליצוק אותה על הזיתים לתוך כלי אטום למשך שלושה שבועות נוספים.

בהצלחה.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן