קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

כיצד להצליח באפיית לחם ביתי

בזמן הלישה מומלץ מדי פעם לסובב מעט את הבצק. נדע שהצלחנו בביצוע העבודה כשהבצק יהפוך מעיסה גושית שנוטה להיקרע לעיסה חזקה, גמישה ונוחה ללישה.
כיצד להצליח באפיית לחם ביתי
כיצד להצליח באפיית לחם ביתי. הכניסה לאירוע חופשית

הלחם הוא אחד ממוצרי המזון הנפוצים והפופולאריים בכל העולם, בתקופה המודרנית אנו נוהגים לרכוש לחמים שנאפים בכמות מסחרית ואינם מתאפיינים במגוון הטעמים הייחודים המתקבלים באפיית לחם ביתי. הטעמים השונים מושפעים מצורת האפייה המשתנה מאופה לאופה ומהשימוש בזנים שונים של חיטה ושיפון שמשפיעים ישירות על טעם המאפה.

בחג השבועות משתלות גבעת ברנר עורכות תחרות אפיית לחם ביתי. התחרות מיועדת לכל מי שאופה סוגי לחם שונים בביתו ומעונין לחשוף את כישרונו ברבים. במהלך התחרות יספרו המשתתפים על מתכונים וצורות אפייה שונות. הציבור מוזמן לבחור את הזוכה בתחרות באמצעות טעימות מהלחמים השונים.

כיצד להצליח באפיית לחם ביתי;

הפעולה החשובה ביותר בהכנת לחם טוב היא לישת הבצק, לישה נכונה תיצור בבצק מרקם אחיד וצפוף של רשת גלוטן גמישה. הלישה צריכה להתבצע בקצב אחיד על משטח מקומח.

יש לתפוס את הבצק בשתי ידיים ולחזור על פעולת המתיחה והקיפול ע"י הנחת כריות כפות הידיים על גוש הבצק ולמתוח אותו קדימה וחזרה לכיוון הגוף.

בזמן הלישה מומלץ מדי פעם לסובב מעט את הבצק. נדע שהצלחנו בביצוע העבודה כשהבצק יהפוך מעיסה גושית שנוטה להיקרע לעיסה חזקה, גמישה ונוחה ללישה.

תחרות אופי הלחם במשתלות גבעת ברנר בחג השבועות. הכניסה לאירוע חופשית

פעולה חשובה נוספת היא התפחת הלחם, התנאים האידיאלים להתפחת השמרים הם סביבה חמימה ולחה של כ-36 עד 40 מעלות צלזיוס, לצורך יצירת התנאים יש לשמן את הבצק ולהניחו במיכל מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה וסחוטה.

חשוב להקפיד להשאיר את הבצק במקום ללא רוח, כדי שהעיסה לא תאבד מהלחות. יש להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את ניפחו.

רוב המתכונים דורשים מספר תפיחות לפני ההתפחה האחרונה יש לעצב את כיכר הלחם תוך כדי התחשבות בכלי האפייה ולחרוץ את הכיכר, כדי לאפשר ניקוז לגזים הנוצרים בעת האפייה.

תחרות אופי הלחם מצטרפת לתחרות כובשי הזיתים שערכו משתלות גבעת ברנר בתחילת השנה 2006, ואשר זכתה להצלחה גדולה. מידע על פעילויות והרצאות במשתלות גבעת ברנר בכתובת האתר: www.gardens.co.il




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן