בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

כיצד להצליח באפיית לחם ביתי

בזמן הלישה מומלץ מדי פעם לסובב מעט את הבצק. נדע שהצלחנו בביצוע העבודה כשהבצק יהפוך מעיסה גושית שנוטה להיקרע לעיסה חזקה, גמישה ונוחה ללישה.
כיצד להצליח באפיית לחם ביתי
כיצד להצליח באפיית לחם ביתי. הכניסה לאירוע חופשית

הלחם הוא אחד ממוצרי המזון הנפוצים והפופולאריים בכל העולם, בתקופה המודרנית אנו נוהגים לרכוש לחמים שנאפים בכמות מסחרית ואינם מתאפיינים במגוון הטעמים הייחודים המתקבלים באפיית לחם ביתי. הטעמים השונים מושפעים מצורת האפייה המשתנה מאופה לאופה ומהשימוש בזנים שונים של חיטה ושיפון שמשפיעים ישירות על טעם המאפה.

בחג השבועות משתלות גבעת ברנר עורכות תחרות אפיית לחם ביתי. התחרות מיועדת לכל מי שאופה סוגי לחם שונים בביתו ומעונין לחשוף את כישרונו ברבים. במהלך התחרות יספרו המשתתפים על מתכונים וצורות אפייה שונות. הציבור מוזמן לבחור את הזוכה בתחרות באמצעות טעימות מהלחמים השונים.

כיצד להצליח באפיית לחם ביתי;

הפעולה החשובה ביותר בהכנת לחם טוב היא לישת הבצק, לישה נכונה תיצור בבצק מרקם אחיד וצפוף של רשת גלוטן גמישה. הלישה צריכה להתבצע בקצב אחיד על משטח מקומח.

יש לתפוס את הבצק בשתי ידיים ולחזור על פעולת המתיחה והקיפול ע"י הנחת כריות כפות הידיים על גוש הבצק ולמתוח אותו קדימה וחזרה לכיוון הגוף.

בזמן הלישה מומלץ מדי פעם לסובב מעט את הבצק. נדע שהצלחנו בביצוע העבודה כשהבצק יהפוך מעיסה גושית שנוטה להיקרע לעיסה חזקה, גמישה ונוחה ללישה.

תחרות אופי הלחם במשתלות גבעת ברנר בחג השבועות. הכניסה לאירוע חופשית

פעולה חשובה נוספת היא התפחת הלחם, התנאים האידיאלים להתפחת השמרים הם סביבה חמימה ולחה של כ-36 עד 40 מעלות צלזיוס, לצורך יצירת התנאים יש לשמן את הבצק ולהניחו במיכל מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה וסחוטה.

חשוב להקפיד להשאיר את הבצק במקום ללא רוח, כדי שהעיסה לא תאבד מהלחות. יש להתפיח את הבצק עד שהוא מכפיל את ניפחו.

רוב המתכונים דורשים מספר תפיחות לפני ההתפחה האחרונה יש לעצב את כיכר הלחם תוך כדי התחשבות בכלי האפייה ולחרוץ את הכיכר, כדי לאפשר ניקוז לגזים הנוצרים בעת האפייה.

תחרות אופי הלחם מצטרפת לתחרות כובשי הזיתים שערכו משתלות גבעת ברנר בתחילת השנה 2006, ואשר זכתה להצלחה גדולה. מידע על פעילויות והרצאות במשתלות גבעת ברנר בכתובת האתר: www.gardens.co.il




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן