בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

כללים לרכישת דגים טריים בעונת החורף

לטובת בריאות הצרכנים, ממליץ ארגון "התג הירוק" שלא לקנות בשוק ה"דייגים" למרות האווירה, ריח הים, ספינות הדיג והרשתות הפרושות.
כללים לרכישת דגים טריים בעונת החורף
דגים שיובאו קפואים נמכרים, לפעמים, כדגים שהוקפאו בארץ

בשנים האחרונות, עולה וגוברת המודעות ליתרונות הבריאותיים של הדגים. מעטים יודעים, כי החורף הוא העונה הטובה ביותר לשימוש וצריכת דגים אלו. מלבד ירידת הטמפרטורה, המקטינה את הסיכון בקלקול הדג, בעונה זו ניתן לדוג את הדגים ביותר קלות וכך ליהנות מדג טעים ואיכותי התורם לבריאות הסועד.

ארגון "התג הירוק" ממליץ שלא לקנות בשוק ה"דייגים" למרות האווירה, ריח הים, ספינות הדיג והרשתות הפרושות. הסחורה שנמכרת שם מתוך דליים וללא קירור נאות, לעיתים קרובות, לא ממש יצאה מהים באותו רגע ועלולה להיות מסוכנת. יש לרכוש דגים רק בחנויות המפוקחות ע"י הווטרינר העירוני.

ד"ר גידי ציפורי, יועץ מדעי לפרויקט "התג הירוק", מצביע על סימני זיהוי לדגים טריים;

 העור צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי.
 הריח צריך להיות נעים. לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים.
 בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים.
 בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה, אסור שאצבע שתשקע בו – תשאיר גומחה. בשר של דג טרי חייב לחזור למצב מתוח.
 כדאי לקנות דגים לפי העונה: החורף היא העונה המועדפת לדגים טריים, במיוחד אחרי הסערות. צריך להתחשב במצאי הדגים ולא להחליט מראש איזה דג רוצים.
 לבדוק את תנאי האחסון בחנות – עדיף במקרר, מכוסים בפתיתי קרח, שמונעים התייבשות, שומרים על הקור אבל לא מקפיאים. טמפרטורה של סף קפיאה, מעלה אחת מתחת לאפס, היא הטמפרטורה האידיאלית. אין לקנות דגים מתצוגה, אלא אם כן, יש עליהם שכבת קרח מרוסק.
 אחרי הקנייה למהר ולהכניס למקרר – אם אוכלים אותו באותו יום (וזה מומלץ) – או למקפיא.

לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים

לצד מעלותיו הרבות הדג הטרי גם בעל סיכונים בריאותיים רבים. בארגון "התג הירוק" מצביעים על מספר כללים היכולים לשרת אותנו בכדי שהמזון יועיל ולא חלילה יפגע בבריאות הצרכנים.

דגים קפואים;

 חשוב לשים לב לאריזה ולתאריך האריזה ולא לתאריך התפוגה. אם עברו חודשיים מזמן ההקפאה, הבשר איננו מקולקל אך איכותו יורדת.
 האריזה חייבת להיות שלמה ומומלץ, כי תהיה בוואקום (אותו ניתן לבדוק). דגים בעלי גוון עכור סובלים מכוויות קור, שפוגמות באיכותם, במרקם ובטעם. עדיף להימנע מדגים קפואים שלא עברו ניקוי.
 הדג צריך להיות קשה כאבן, כתוצאה מההקפאה – פחות מזה לא לקנות (בהקפאה הדג צריך להיות מאופסן בטמפרטורה של 18 מעלות מתחת לאפס).

איך להימנע מזיופים;

 לא לקבל כמובן מאליו את השם, שהעניק המשווק לנתחי הדג. לא פעם השם יכול להכשיל בבחירת הדג.
 דגים שיובאו קפואים נמכרים, לפעמים, כדגים שהוקפאו בארץ, או במקרה הגרוע יותר כטריים (במיוחד לוקוס מדרום אפריקה).

הארגון, מציע לציבור להתקשר ל"קו החם" בכל מקרה של שאלה בנושא או בנושאים אחרים הקשורים לטיב המזון מהחי בטלפון 03-6049691. את רשימת החברות והיצרנים בעלי התג ניתן לראות גם באתר האינטרנט של "התג הירוק" בכתובת http://www.tagyarok.org.il

"התג הירוק" הינו הארגון הווטרינרי לפיקוח וולונטרי בתחום המזון מהחי, הן בתהליכי היצור, והן בתהליכי ההובלה והשיווק. "התג הירוק" שם לו למטרה לשדרג את רמת איכות יצור המזון והובלתו, מעבר לכללים והתקנות המחייבות, שנקבעו ע"י משרדי הבריאות, החקלאות וגופים אחרים.

העיקרון המרכזי ב"תג הירוק", היא הסכמתם של כל המצטרפים, לקבל עליהם מרצון, את כללי הפיקוח המחמירים של ארגון "התג הירוק" ולהיות כפופים להנחיות המקצועיות של מומחי "התג הירוק".




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן