קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

"חיזבאללה היה יכול לצאת למסע הרג": מנהרה שלישית אותרה בצפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם לוחמים בפיקוד צפון והזהיר כי צה"ל ערוך "אם חיזבאללה יעשה טעות גדולה ויחליט לפגוע בנו או להתנגד לפעולה". לפי מקורות לבנונים, המנהרה אותרה סמוך לקיבוץ יפתח. כתבתו של משה שטיינמץ, מתוך חדשות הערב 11.12.18

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

כללים לרכישת דגים טריים בעונת החורף

לטובת בריאות הצרכנים, ממליץ ארגון "התג הירוק" שלא לקנות בשוק ה"דייגים" למרות האווירה, ריח הים, ספינות הדיג והרשתות הפרושות.
כללים לרכישת דגים טריים בעונת החורף
דגים שיובאו קפואים נמכרים, לפעמים, כדגים שהוקפאו בארץ

בשנים האחרונות, עולה וגוברת המודעות ליתרונות הבריאותיים של הדגים. מעטים יודעים, כי החורף הוא העונה הטובה ביותר לשימוש וצריכת דגים אלו. מלבד ירידת הטמפרטורה, המקטינה את הסיכון בקלקול הדג, בעונה זו ניתן לדוג את הדגים ביותר קלות וכך ליהנות מדג טעים ואיכותי התורם לבריאות הסועד.

ארגון "התג הירוק" ממליץ שלא לקנות בשוק ה"דייגים" למרות האווירה, ריח הים, ספינות הדיג והרשתות הפרושות. הסחורה שנמכרת שם מתוך דליים וללא קירור נאות, לעיתים קרובות, לא ממש יצאה מהים באותו רגע ועלולה להיות מסוכנת. יש לרכוש דגים רק בחנויות המפוקחות ע"י הווטרינר העירוני.

ד"ר גידי ציפורי, יועץ מדעי לפרויקט "התג הירוק", מצביע על סימני זיהוי לדגים טריים;

 העור צריך להיות מבריק, לח ומעט רירי.
 הריח צריך להיות נעים. לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים.
 בדג שלא נוקה, הזימים צריכים להיות אדומים.
 בשר הדג צריך להיות אלסטי אך נוקשה, אסור שאצבע שתשקע בו – תשאיר גומחה. בשר של דג טרי חייב לחזור למצב מתוח.
 כדאי לקנות דגים לפי העונה: החורף היא העונה המועדפת לדגים טריים, במיוחד אחרי הסערות. צריך להתחשב במצאי הדגים ולא להחליט מראש איזה דג רוצים.
 לבדוק את תנאי האחסון בחנות – עדיף במקרר, מכוסים בפתיתי קרח, שמונעים התייבשות, שומרים על הקור אבל לא מקפיאים. טמפרטורה של סף קפיאה, מעלה אחת מתחת לאפס, היא הטמפרטורה האידיאלית. אין לקנות דגים מתצוגה, אלא אם כן, יש עליהם שכבת קרח מרוסק.
 אחרי הקנייה למהר ולהכניס למקרר – אם אוכלים אותו באותו יום (וזה מומלץ) – או למקפיא.

לדג טרי אין ריח של דג, אלא ריח של ים

לצד מעלותיו הרבות הדג הטרי גם בעל סיכונים בריאותיים רבים. בארגון "התג הירוק" מצביעים על מספר כללים היכולים לשרת אותנו בכדי שהמזון יועיל ולא חלילה יפגע בבריאות הצרכנים.

דגים קפואים;

 חשוב לשים לב לאריזה ולתאריך האריזה ולא לתאריך התפוגה. אם עברו חודשיים מזמן ההקפאה, הבשר איננו מקולקל אך איכותו יורדת.
 האריזה חייבת להיות שלמה ומומלץ, כי תהיה בוואקום (אותו ניתן לבדוק). דגים בעלי גוון עכור סובלים מכוויות קור, שפוגמות באיכותם, במרקם ובטעם. עדיף להימנע מדגים קפואים שלא עברו ניקוי.
 הדג צריך להיות קשה כאבן, כתוצאה מההקפאה – פחות מזה לא לקנות (בהקפאה הדג צריך להיות מאופסן בטמפרטורה של 18 מעלות מתחת לאפס).

איך להימנע מזיופים;

 לא לקבל כמובן מאליו את השם, שהעניק המשווק לנתחי הדג. לא פעם השם יכול להכשיל בבחירת הדג.
 דגים שיובאו קפואים נמכרים, לפעמים, כדגים שהוקפאו בארץ, או במקרה הגרוע יותר כטריים (במיוחד לוקוס מדרום אפריקה).

הארגון, מציע לציבור להתקשר ל"קו החם" בכל מקרה של שאלה בנושא או בנושאים אחרים הקשורים לטיב המזון מהחי בטלפון 03-6049691. את רשימת החברות והיצרנים בעלי התג ניתן לראות גם באתר האינטרנט של "התג הירוק" בכתובת http://www.tagyarok.org.il

"התג הירוק" הינו הארגון הווטרינרי לפיקוח וולונטרי בתחום המזון מהחי, הן בתהליכי היצור, והן בתהליכי ההובלה והשיווק. "התג הירוק" שם לו למטרה לשדרג את רמת איכות יצור המזון והובלתו, מעבר לכללים והתקנות המחייבות, שנקבעו ע"י משרדי הבריאות, החקלאות וגופים אחרים.

העיקרון המרכזי ב"תג הירוק", היא הסכמתם של כל המצטרפים, לקבל עליהם מרצון, את כללי הפיקוח המחמירים של ארגון "התג הירוק" ולהיות כפופים להנחיות המקצועיות של מומחי "התג הירוק".




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן