קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

מטבח מיוחד

עלי רקפת ממולאים אורז ובשר

האם ידעתם, שאפשר להשתמש גם בעלי רקפת למילוי כמו בעלי גפן? אפשר לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה.
עלי רקפת ממולאים אורז ובשר

ירד קצת גשם ומזג האוויר התקרר ופרחי החורף מתחילים להתעורר. והראשונה היא הרקפת העדינה והיפה, כתר צבעוני לראשה המורכן לעבר עליה המשורטטים בצורת לב. צבעים משובבי נפש של לבן, ורוד, אדום וסגול בגוונים שונים חלקם אף מגוון בשני צבעים, לחלקן יש ריח עדין שמוסיף לשילוב המנצח של צבעוניות עם עלים מצוירים.

קיימים בעולם 20 מיני רקפות שונים, רובם מאזור אגן הים התיכון, צפון אפריקה ואירופה. הרקפת המוכרת בארץ היא הרקפת המצויה שמופיעה בכמה צורות שנבדלות בניהן בעיקר בצבעי הפרחים. בשנים האחרונות מגדלים את הרקפת המצויה שאנו מכירים מהבר גם בתרבות באופן חוקי, ניתן לקנות אותם בתור פקעות בתחילת העונה בסתיו או כפורחות בתוך העונה.

הרקפת גדלה ללא טיפול מיוחד ועם השנים ככל שהפקעת גדלה הצמח יפרח יותר ויותר. היא מאוד חזקה ועמידה למחלות ומזיקים ואינה זקוקה כמעט לתוספת מזון, חשוב רק שתהיה במקום מנוקז היטב.

בטבע מגיעות הרקפות לבגרות בין שנתיים לשלוש משלב הזרעים, הרקפות היפיפיות הצבעוניות שאנו מכירים במשתלות ובחנויות מגיעות לפריחה בתוך מספר חודשים מועט ולכן אינן מספיקות לפתח פקעת מספיק גדולה שזה המפתח לאורך החיים ולכן הן מתייבשות ומתות ברובן בסוף הפריחה. רקפות הבר שנמכרות יכולות להישאר הרבה שנים.

את הרקפת היפיפייה אפשר לשתול בגינה בין סלעים, בקבוצה או בכד והרי לנו שילוב נפלא שנותן נקודת צבע מדהימה בתוך הבית או בגינה.

גם אם נשתמש ברקפת כצמח עונתי בכד, הצבע והיופי למספר חודשים בהחלט שווים את ההשקעה והכד יכול לשמש בעונה הבאה לצמחים פורחים אחרים.

האם ידעתם, שאפשר להשתמש גם בעלי רקפת למילוי כמו בעלי גפן? אפשר לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה.

יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי.

המילוי (לכ-50 עלים):

¾ כוס אורז
½ כוס שמן זית
מיץ משני לימונים גדולים
1 בצל גדול קצוץ
½ ראש שום כתוש
מלח
כמון
פלפל שחור

(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).

StuffedLeaves_t180X123k-n_28-11-05_01.jpg

טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.

פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו.

סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח, את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים.

הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע. (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).

להגיש חם או קר. בתאבון!!!

משתלות וונדי באזורנו, שבשרון בעין ורד ובשילת ליד הישוב מודיעין מקיימים מדי פעם מבצעים למועדון הלקוחות. משתלת וונדי ב"עד הלום", כניסה דרומית לאשדוד.

המלצות בנושאי גינון מתפרסמות באתר "עולם הגן": www.olamhagan.co.il




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן