ירקות

מה זה אדום בפנים וירוק בחוץ? נכון מאד; אבטיח

הידעת כי; גודלו וצבעו של האבטיח אינם מעידים על מידת הבשלתו. הידעת כי; אפשר לקבוע בשלות של פרי, צליל עמום נשמע בתגובה להקשה על הפרי. ולקינוח שלושה מתכונים; סלט אבטיח ורצועות עוף, דג דניס אפוי ברוטב סלסה אבטיח וכדורי אבטיח בציפוי שוקולד
מה זה אדום בפנים וירוק בחוץ? נכון מאד; אבטיח

מה אתה באמת יודע על האבטיח? בלטינית מכנים אותו: Citmullus Vulgaris Shrad, באנגלית: Watermelon, ובערבית: בטיח. האבטיח נמנה על משפחת הדלועיים. זהו צמח חד שנתי משתרע בעל עלים מפורצים ורחבים ומערכת שורשים מפותחת. הצמח הוא חד-ביתי והפרחים הם חד- מינים ומופיעים על השריגים. הפרות שונים בגדלם ובצורתם בהתאם לזנים.

ישנם זנים כדוריים, זנים עגולים בעלי קליפה קשה בצבעים מירוק בהיר עד ירוק כהה או בצבע ירוק עם פסים צהובים. הציפה היא ורודה, אדומה או צהובה. הציפה מתוקה והמתיקות מושפעת מסוג הזן ומשיטות הגידול.

הפרי מכיל 90% מים 7-8 אחוזי סוכר. לפרי אין ערך מזין אבל עסיסיותו הרבה עושה אותו לפרי מבוקש מאוד בקיץ. הזרעים משמשים לפיצוח וגם בתעשיית השמן למאכל. גודלו וצבעו של האבטיח אינם מעידים על מידת הבשלתו.

הסימנים, שעל-פיהם אפשר לקבוע בשלות של פרי, הם:

1) הקנוקנת ליד עוקץ הפרי מתייבשת.
2) החלק, שבא במגע עם הקרקע, מחליף את צבעו לצהוב.
3) צליל עמום נשמע בתגובה להקשה על הפרי.
4) כשלוחצים על הפרי נשמע רשרוש אופייני.

מוצאו של האבטיח הוא מאפריקה ומוזכר במקרא. כיום, קיימים גם זנים חסרי זרעים, סידלס, פירות פרטנוקרפים. ולקינוח אנו מביאים לכם;

סלט אבטיח ורצועות עוף

המצרכים;
(ל-6 מנות)

3 יחידות של חזה עוף חתוכות לרצועות דקות
1/2 אבטיח חתוך לפרוסות קטנות
מרגרינה בטעם חמאה לטיגון
1 בצל אדום חתוך לטבעות
½ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
2 כפיות חומץ בן יין לבן
1 כפית סוכר
מלח
פלפל

אופן ההכנה;

1. ממיסים מעט מרגרינה במחבת ומטגנים את רצועות העוף היטב מכל הצדדים. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומצננים בטמפרטורות החדר.

2. מערבבים בקערת הגשה את האבטיח עם רצועות העוף והפטרוזיליה.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ הלימון, השום, החומץ, הסוכר, המלח והפלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

דניס אפוי ברוטב סלסה אבטיח

המצרכים;
(ל-4 מנות)

4 דגי דניס
גיליון נייר פרגמנט מחולק לארבעה חלקים
200 גרם, חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

לסלסה:

3 כוסות אבטיח חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס”מ
1 קופסת קוביות אננס בסירופ
3 פלפלים ירוקים חריפים (ללא הגרעינים) פרוסים לעיגולים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כפית אבקת קארי
מלח
פלפל

אופן ההכנה;

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה.

2. מניחים את אחד מריבועי הפרגמנט על תבנית ובמרכזו 25 גרם חמאה. מניחים את הדג על החמאה. ממלאים את הדג בסלסה ומפזרים חלק מהסלסה מעליו. מניחים מעל עוד 25 גרם חמאה וסוגרים את הנייר כמו מעטפה. חוזרים על התהליך עם שלושת הדגים האחרים.

3. אופים את הדגים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור, פותחים את המעטפות ומעבירים את הדגים לצלחות. יוצקים מעל את הרוטב שנותר במעטפה ומגישים מיד.

כדורי אבטיח בציפוי שוקולד

המצרכים;
(ל-6 מנות)

30 כדורי אבטיח
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
מיץ מתפוז אחד
½ כוס סוכר

אופן ההכנה;

watermelon cosmo_t180k-n_01.jpg

1. בסיר קטן ועל אש נמוכה מבשלים תוך כדי ערבוב את מיץ
התפוזים, החמאה והסוכר עד שהסוכר יימס.

2. שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לסוכר. מערבבים עד שמתקבל קרם בעל מרקם חלק. מסירים מהאש.

3. טובלים את כדורי האבטיח בקרם השוקולד ובעזרת כפית מוציאים ומסדרים בזהירות בצלחת הגשה. מכניסים למקפיא ל-30 דקות ומגישים.

מובא באדיבות מועצת הירקות.

About the author

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’