ירקות

פשטידת ירקות וטחינה

הכרובית בדרך כלל נאכלת מבושלת או מטוגנת, אך יש מתכונים רבים גם לכרובית אפויה וכבושה. הכרובית מהווה חלק מסלטים רבים – בדרך כלל עם ברוקולי, אפונה וגזר.
פשטידת ירקות וטחינה
פשטידת ירקות וטחינה

הכרובית דלה בשומן, עשירה בסיבים תזונתיים, חומצה פולית ובויטמין C, ויש בה סולפוראפן תרכובת אנטי-סרטנית המשתחררת בזמן קיצוצה או לעיסתה, חומר אנטי-אסטרוגני הנקרא אינדול-3-קרבינול, המונע או מאט גידולים של סרטן שד, ו-סרטן ערמונית. יש בה חומרים שעשויים לסייע לכבד להרחיק מהגוף חומרים מסרטנים. הכרובית נחשבת למאכל טבעי הלוחם בסרטן.

המצרכים:

● 1 כרובית קטנה
● 1 תפוח אדמה בינוני
● 1 גזר
● 2 קישואים
● 3 כפות טחינה גולמית
● 3 ביצים
● 3 כפות קמח תופח
● כורכום פלפל שחור ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

לבשל את כל הירקות עד שמתרככים לסנן היטב ולמעוך בעזרת מזלג.

להוסיף את הקמח הביצים והתבלינים ולבחוש היטב.

לשמן תבנית אפיה של אינגליש קייק ולצקת לתוכה את התערובת.
לאפות בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ – 50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה מלמעלה.

בתיאבון.

אודות הכרובית: גאמנון צמחי מרפא.

About the author

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’