ירקות

חצילונים ממולאים בבשר

מתכון מיוחד זה נמסר לנו ממשפחת טייב מבית שקמה, חלוצת גידול החצילונים בארץ ◄ את החציל אוכלים אפוי, צלוי, קלוי או מטוגן. הוא בעל מרקם ספוגי וטעמו טפל. הבישול מקנה לו את הטעם האופייני לכל מאכל. טעמם של פירות שנקטפו בעודם צעירים, עדין ומיוחד.
חצילונים ממולאים בבשר
חצילונים ממולאים בבשר

החומרים הפעילים העיקריים בחציל הם גליקולקלואידים ותרכובות רעילות המקנות לו טעם מריר. חומרים אלו משמשים להכנת קרמים לטיפול בעור ובמחלות סרטן העור (Basal cell carcinoma). החציל, מרגיע ומכווץ את עור. מוריד את רמת הכולסטרול. מפחית לחץ-דם. תערובת מיץ הצמח וחומץ משמשת לריפוי טחורים, פטמות סדוקות,כוויות ופצעי קור ומורסות.

יש לקנות את הפרי חלק, כהה ומוצק למגע. כדי למנוע פציעת הצמח יש לחתוך את הפטוטרת בסכין חד. לפני בישול/טיגון החציל, חתכו לפרוסות ופזרו מלח. הניחו למיץ להתנקז. לאחר כ-30 דקות שטפו את החציל ויבשו על ידי ספיגה במגבת נקיה ויבשה.

אזהרה – כל חלקי הצמח הירוקים רעילים. אין להשתמש בעלים לשימוש פנימי.

החומרים:

10 חצילונים
400 גרם בשר טחון
חצי כוס אורז
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
6 בצלים ירוקים קצוצים
1 חלבון מביצה אחת
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף אבקת מרק עוף
חצי כפית תבלין לקציצות
2 עגבניות גדולות מגוררות

החומרים לרוטב:

בצלים יבשים
2 עגבניות מגוררות
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
חצי כף פפריקה
1 גזר פרוס לעיגולים
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

שוטפים את החצילונים, מסירים את העוקצים ומוציאים את התוכן מתוך החצילונים.

מוציאים את התוכן מתוך החצילונים.

מערבבים את כל החומרים של המלית וממלאים בתערובת את החצילונים.

מקלפים את הבצל וחותכים לפרוסות. מאדים את הבצל במעט שמן יחד עם המלח ומוסיפים את העגבניות המגוררות, הגזר והפפריקה עם 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה.

מכניסים את החצילונים הממולאים לתוך הסיר.

מוסיפים מים בסיר עד לכיסוי החצילונים. מרתיחים שנית. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות. מגישים חם.

באדיבות ארגון מגדלי הירקות

About the author

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’