ירקות

כופתאות תפוחי-אדמה בנוסח הונגרי

המטבח ההונגרי כולל השפעות קולינריות מעמים שונים שהגיעו לשטחי הונגריה בעקבות נדידה או כיבוש. השפעתם ניכרת בתבשילים כמו הגולאש והמאכלים בעיקר מבושלים על האש.
כופתאות תפוחי-אדמה בנוסח הונגרי
כופתאות תפוחי-אדמה בנוסח הונגרי

הכיבוש הטורקי, הביא עימו את ה אגוזים, התבלינים (בעיקר פפריקה), ירקות שונים ואת בצק הפילו. מהאוסטרים הם קיבלו מאפים כמו השטרודל והבלינצ’ס. המזון ההונגרי בדרך כלל חריף ומתובל, השימוש בפפריקה, פלפל שחור ובבצל רב. גם לתפוח אדמה ולכרוב יש בו נוכחות רבה. המאכלים המוכרים הם הגולאש והפפריקש (תבשילי תפוחי אדמה, בשר, עגבניות ופפריקה), מרקים שונים (מרקי פירות קרים) ו קינוחים כמו הבלינצ’ס, דובוש, לנגוש, גומבוץ ועוד.

החומרים:
(ל-15 כופתאות)

5 תפוחי-אדמה בינוניים
שליש כוס קמח מנופה
רבע כוס סולת
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
2 כפיות חלב או מים
חמאה
פירורי לחם

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי-האדמה בקליפתם ומצננים. קולפים ומועכים בסיר על להבה נמוכה.

מוסיפים קמח, סולת, מלח, ביצה וחלב. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה חלקה.מקמחים את הידיים וצרים כדורים קטנים.

מרתיחים בסיר 2 ליטרים מים בתוספת מלח. מכניסים את הכדורים בזהירות ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

בינתיים ממיסים במחבת רחבה את החמאה, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים קלות.כאשר הכדורים צפים על פני המים, מוציאים בכף מחוררת ומעבירים למחבת עם פירורי הלחם, מגלגלים קלות ומעבירים לצלחת הגשה

באדיבות התאחדות חקלאי ישראל.

המבוא מאתר ויקיפדיה

About the author

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’