אם הניסוי יצליח, יירכשו הכיסונים בכמויות גדולות בעבור כל המוצבים שבהם אין טבח מקצועי, ובמידה שהדבר יתאפשר מבחינה תקציבית, ינופק הרביולי גם ליחידות שדה.
פריט מזון חדש עשוי לבצע בקרוב נחיתה רכה על צלחות הלוחמים במוצבים – הרביולי. מרכז המזון של אט”ל, יכניס בתוך כשבועיים את המאכל האיטלקי לניסוי בחמישה מוצבים. הפריט יאפשר גיוון לאורז, לתפוחי האדמה ולאטריות ששולטים כיום בתפריט התוספות הצה”לי על כך, מדווח עיתון ’במחנה’, בגליונו החדש.
Ravioli_t180k-n_01.jpg
כתב העיתון יואב מלמד, יודע לספר, בין היתר, כי הניסוי צפוי להימשך חודש, וכיסוני הבצק ימולאו בתפוחי אדמה ופטריות. בסוף הניסוי תסוכם התאמת הרביולי למוצבים השונים.
הפריט עצמו, שמגיע באריזה קפואה, נחשב לפשוט ומהיר מאוד להכנה. כל שיידרשו החיילים הרעבים לעשות הוא לשפוך את הכיסונים לסיר מים רותחים שיניחו על הכיריים, להוסיף מלח ולבשל במשך חמש דקות.
אם הניסוי יצליח, יירכשו הכיסונים בכמויות גדולות בעבור כל המוצבים שבהם אין טבח מקצועי, ובמידה שהדבר יתאפשר מבחינה תקציבית, ינופק הרביולי גם ליחידות שדה. “אנחנו מחפשים כל הזמן פריטים חדשים שיגוונו את התפריט הצבאי”, אומר רע”ן השברה במרכז המזון, סא”ל ניר יונכלסון. “אני מאוד מאמין ברביולי, שנחשב למאכל טעים ומתבקש. החיילים יהיו מרוצים, אחרי שכל הזמן הם אוכלים אותם דברים”.
בתוך כך, מתכוונים במרכז המזון לצמצם באופן משמעותי בשנת 2005 את רכש פריטי הבשר המעובדים – קציצות הודו ובקר, המבורגרים וקבב.
על הפריטים, שמגיעים לבסיסים כשהם עשויים חלקית, הגיעו תלונות רבות. במרכז המזון החליטו, לפיכך, להחליפם במוצרים גולמיים מקבילים, שעלותם זהה אך משך הכנתם ארוך יותר. הפריטים, שיכולים לשמור על טריות לזמן קצר יותר, יחייבו ניהול מדויק יותר של מלאי המזון, למניעת מצב שיפוג תוקפם.
למתכוני הפסטות באתר – לחץ כאן
Add Comment