ימים טעימים

ימי שני קולינאריים במסגרת פסטיבל שאון חורף בירושלים

במסגרת אירועי "שאון חורף" יתקיימו מגוון; סדנאות, אירועים קולינריים, יריד אוכל, סדנאות יין, סדנאות תה ואלכוהול, סדנת פיצה נפוליטנית, סדנה להכנת בירה ביתית ועוד ◄ 6.2.17 – מתחם ינאי 13.2.2017 – הלל שמאי 20.2.2017 – שלומציון 27.2.2017 – מדרחוב בן יהודה | ירושלים.
0
0
צעירה חולטת תה במסגרת יום שני קולינאריים במסגרת פסטיבל שאון חורף בירושלים
צעירה חולטת תה במסגרת יום שני קולינאריים במסגרת פסטיבל שאון חורף בירושלים

ימי שני קולינאריים במסגרת פסטיבל ‘שאון חורף’ שהפך לפסטיבל החוצות הגדול בישראל, המתקיים בחורף ומושך אליו מדי שנה אלפי צעירים מכל רחבי הארץ המגיעים להתענג על העושר התרבותי והאמנותי הלא קונבנציונאלי שמציע הפסטיבל. צפויים להתרחש מראשית השבוע הבא מדי שני בערב במהלך פברואר (6-27.2.17), בארבעה מוקדים שונים ברחבי מרכז העיר, ולהפוך את הרחובות, העסקים וחלונות הראווה לחללי תצוגה בהם תתרחש פעילות אמנותית, מוסיקלית, קולינרית, מסיבות רחוב ואירועי תרבות, במטרה לקדם את העסקים בעיר ולשמש כמנוע צמיחה כלכלי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

במהלך הפסטיבל, יגיעו מאות אמנים, מוסיקאים, משוררים, יוצרים ושחקנים למתחמים במרכז העיר ירושלים ויעלו מאות מיצגים, מופעים וסדנאות ללא תשלום. השנה יכלול הפסטיבל למעלה מ-300 אירועים, בהם ייקחו חלק למעלה מ-200 אמנים מוסיקאים ויוצרים.

סדרת אירועי ‘שאון חורף’ ביוזמת המחלקה לאירועי הצעירים של עיריית ירושלים, חוזרת לרחובות ירושלים בפעם השישית ומוכיחה שוב כי חורף 2017 בירושלים הולך להיות מעניין. גם השנה יתקיימו במסגרת ‘שאון חורף’ שלל אירועי קולינריה במסעדות, ברים ובבתי הקפה ברחובות ירושלים.

 6.2.2017, מתחם שושן-ינאי:

יריד אוכל במסעדות ובתי הקפה שבמתחם: במיוחד לשאון חורף, יוצעו לקהל הרחב במגוון המסעדות ובתי הקפה שבמתחם הרחובות שושן וינאי מנות של בישול ביתי ואוכל רחוב מפנק, קינוחים ומתוקים, סדנת אלכוהול ובירה, טעימות יין ועוד. מתי? 19:00-23:00, בהשתתפות: עץ קפה, קפה שבע, R&R, עולם הקפה, Red&white, שרגא ועוד.

אפשר להכין בירה בבית? סדנת ה‘מבשלן’ הירושלמי: המבשלן הוא בשלן בירה ביתית, שיסביר וימכור בירות תוצרת בית, ויעביר סדנה על חומרי הגלם שבבירה הביתית. איפה? בירתנו, מבשלה ירושלמית ינאי 3, מתי? 20:00.

13.02.2017 מתחם הלל-שמאי:

בואו לגלות את המרכיבים הסודיים של פיצה נפוליטנית אמיתית בסדנה להכנת פיצה. השפית רחל דבח ממסעדת ‘נחמן’ תלמד להכין פיצה נפוליטנית כמו בנפולי, החל משלב הכנת הבצק, דרך רוטב העגבניות ועד התוספות.
כמה? 15 ₪. מספר המקומות מוגבל.

  • איפה? מסעדת נחמן, כשר למהדרין, כיכר המוזיקה, יואל משה סולומון 10, נחלת שבעה.
  • מתי? בשעות; 19:30, 20:30.

 פסטיבל שאון: תה הולך עם אלכוהול?-הפוך על הפוך:

חליט’תה, בית תה אינטימי ושקט יוצא אל הרחוב עם סדנאות של תה ואלכוהול. במסגרתם יוגשו טעימות של מגוון המשקאות האלכוהוליים במקום לצד מגוון טאפאסים טבעוניים במחירים מיוחדים. הסדנה הראשונה תעסוק בחיבור שבין התה ל-עולם האלכוהול, במהלכה יוגשו טעימות אלכוהול עם תה תבלינים וצמחים. הסדנה השנייה תעסוק בשאלה; איך הברמן מסתכל על האלכוהול? במסגרתה תוגש בירה שבושלה עם תה.

Blue Hall Music מסעדת-בר "בלו הול מיוסיק" - אוכל, שתיה ומוסיקה חיה מדי ערב | צילום: eladbrami
מסעדת-בר “בלו הול מיוסיק”  | Blue Hall Music – אוכל, שתיה ומוסיקה חיה מדי ערב | צילום: eladbrami

בסדנה האחרונה, הפתעה, בה יוגשו המשקאות המיוחדים של המקום: מוצרי אלכוהול ייחודיים למקום עם תה, כמו: יין אורז עם תה ירוק ו-יסמין, יין דבש עם קקאו ותבלינים. לבאי המקום, יינתנו במהלך הערב מחירים מיוחדים על משקאות אלכוהול וטאפאסים.

  • איפה? חליטת’ה, רחוב הלל 5, ירושלים.
  • מתי?בשעות 20:00-22:30, כשר בהשגחת הרבנות ירושלים.

מבצעים מיוחדים ב-13.2.17:

20% הנחה על כל תפריט האוכל ליושבים על הבר במסעדת “כינור בכיכר“. בהזמנת מקום מראש: 02-9944902, כשניתן לקבל 1+1 על כל הבירות מהחבית עד השעה 21:00 במסעדת “בלו הול” בכיכר המוזיקה
15% הנחה לסטודנטים במסעדת פוקאצ’ה. (לא כשר).

◄ 20.2.17 מתחם שלומציון:

סדנת יין של יקב גבעות:
מסעדת גבריאל עורכת סדנת יין וטעימות של יקב גבעות, במהלכה יוכלו האורחים להזמין את היין בכוס או בבקבוק במחירים מוזלים משמעותית. במהלך הסדנה, תוצע ארוחה מפנקת בת 3 מנות (ראשונה עיקרית וקינוח) במחיר מיוחד של 149 שקלים לסועד. בשעה 20:30-22:00 האורחים ייהנו ממוזיקת פלמנקו של צמד נגני הגיטרה; אופיר עטר ויהודה שוויקי.

בין הבולטים שבאירועי הפסטיבל הקולינארי ברחוב יפו, ירושלים, מלחמת זומבים באקדחי לייזר
בין הבולטים שבאירועי הפסטיבל הקולינארי ברחוב יפו, ירושלים, מלחמת זומבים באקדחי לייזר
  • איפה? מסעדת גבריאל, בן שטח 7,
  • מתי? בין השעות 19:00-20:30, כשרות מהדרין.
  • הזמנת מקומות: 054-3366628/02-6246444

 מבצעים מיוחדים ב-20.2.17: 

ה’חומוס הסורי’; מנת חומוס ב- 18 ₪ במקום 23 ₪. כשרות למהדרין ירושלים.

Bell Wood: כל הבירות מהחבית במחיר מיוחד של 20 ₪ בלבד, 1+1 על כל הקוקטיילים והצ’ייסרים. כוס יין ב-20 ₪, 10% הנחה על כל תפריט האוכל.
מסעדת יאסיס – חגיגה יוונית: סט מזטים יוונים מתנה על הזמנת מנה עיקרית ב-7 ₪, הנחה של 50% מגוון הקוקטיילים במסעדה. כשרות מהודרת רבנות ירושלים.
תל אביב בר: המבורגר 250 גר‘ + בירה מהחבית ב-50 ₪ בלבד. לא כשר.
קפה קדוש: בית הקפה האגדי חוגג 50 שנה בתפריט קינוחים מיוחד לקהל הרחב בשאון חורף.

27.2.17 מתחם בן יהודה:

מי אתה ג’וני ווקר, איך מכינים וויסקי וכמה זמן צריך ליישן אותו? סדנאות יין וג’וני ווקר בדאבלין הפאב האירי הירושלמי כולל טעימות. הערב, יתחיל עם סדנת יין וטעימות של יקב תבור, ובהמשך גם סדנת ג’וני ווקר בה יכירו המשתתפים את כל סדרת הוויסקי של ג’וני ווקר, כולל תהליך ההכנה, זמן היישון בחביות ומי זה בכלל ג’וני ווקר?

  • כמה? 50 ₪.
  • איפה? דאבלין ירושלים, שמאי 4,
  • מתי? סדנת יין בשעה 17:30, סדנת ג’וני ווקר בשעה 19:15.
  • הזמנה מראש. מבצעים מיוחדים ב-27.2.17; סאם בייגל: בייגל עם תוספת (למעט סלמון) + חצי ליטר בירה ב-35 ₪, סלט גדול + בירה ב-50 ₪. כשר למהדרין.
0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן