מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna קינוחים

כיצד מכינים מופלטה ל’מימונה’ – מתכון של ‘מועצת הדבש’

'מועצת הדבש' מציעה מתכון משלה (ל- 20 יחידות) לחג של העדה המרוקאית, המימונה שהוא החג של העדה המרוקאית, אבל נחגג כבר על ידי רוב הישראלים, כאשר רוב המאכלים מבוססים על מעדנים מתוקים ושימוש בדבש. המאכל המסורתי המזוהה ביותר עם החג הנחוג מהערב עד מחר הוא חג המימונה, שסמלה הנו ה'מופלטה' שהינה בצק דק וחם עם חמאה ודבש.
0
0
מופלטות מימונה עם דבש | צילום: דניאל לילה
מופלטות מימונה עם דבש | צילום: דניאל לילה

כיצד מכינים מופלטה היא שאלה המעסיקה רבים וטובים המנסים בסך הכל להתמודד עם בצק פשוט, לכאורה, ‘מועצת הדבש’ מציעה מתכון משלה לחג של העדה המרוקאית, המִימוּנָה, ميمونة שהוא החג של העדה המרוקאית, אבל נחגג כבר על ידי רוב הישראלים, כאשר רוב המאכלים מבוססים על מעדנים מתוקים ושימוש בדבש. המאכל המסורתי המזוהה ביותר עם החג הנחוג מהערב עד מחר הוא חג המימונה, שסמלה המופלטה שהינה בצק דק וחם עם חמאה ודבש. אין תחליף לדבש במנה המסורתית הזו! הממתיק הטבעי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 מצרכים להכנת מופלטה;

(מתכון ל- 20 יחידות)

 חומרים להכנה המופלטה;

  • 500  גרם קמח רגיל,
  • כפית שמרים יבשים,
  • 1 כפית סוכר,
  • קורט מלח
  • כוס וחצי מים פושרים,
  • חצי כוס שמן (לטיגון).

 הכנה מופלטה;

  1. לעבד כל המצרכים מלבד השמן לבצק שיוצא קצת דביק
  2. לקמח משטח עבודה ללוש עוד דקה שתיים
  3. להניח את הבצק בקערה משומנת כחמש דקות
  4. לחתוך הבצק ל- 15 יחידות שוות מהם ליצור כדורים (לעגל בעשיית הכדורים כלפי מטה) להניח את כדורי הבצק על משטח משומן ולהבריש אותם בשמן
  5. עובדים עם ידיים משומנות היטב לאורך כל התהליך, בכדי שהבצק לא ידבק וגם יספוג שמן
  6. לשטח כל כדור בצק, למתוח עם כף היד לצורת עיגול דק מאוד, בגודל המחבת שלכם
  7. לחמם מחבת, להניח את המופלטה, להמתין כדקה ולטגן משני הצדדים
  8. כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין את הבאה. כשהופכים הראשונה, מניחים עליה את המופלטה הנוספת. כשהחלק התחתון מוכן, הופכים את כל הערימה, כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת, ממתינים ואז הופכים את כל הערימה
  9. אחרי 6-7 יחידות אפשר לשים בצד ולהתחיל שוב עד לסיום הבצק
  10. לאכול מופלטות רק כשהן חמות.
  11. למרוח בחמאה ו-דבש ולאכול.

מועצת הדבש, מאחלת חג מימונה שמח ? תְרְבְּחוּ וּתְסָעדוּ.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 67, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-4 נכדות; אוריאן, מילה שרה, אריאל ו-עלמה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן