470_sai_01.jpg
היינו כחולמים
103X133_zave_raz_01.jpg
בתוכנית הספורט, ששודרה היום, ברדיו אמצע הדרך, הצהיר המגיש רז זהבי, שוב ממקור לא מוסמך כלשהו, שמכבי נתניה תתמודד השנה על האליפות – אין ספק שוב שמדובר ב”ברווז העיתונאי” המוכר, אבל יש לבחון ביתר רצינות שוב את קבוצות ליגת העל ולהעריך את כמה שניתן את יכולתם להגיע לתוצאות טובות בעונה הבאה:
מכבי ת”א – ברור לכולם שמכבי חיפה, הפסידה את האליפות יותר מאשר מכבי ת”א הרוויחה אותו . השארותו ומצב רוחו של אבי נימני, בקבוצה עלול לפגוע קשות במצב החברתי בקבוצה ויכולה מצד שני לרומם אותה למעלה. למכבי ת”א, כמו לפני שנה תהיה בעיה קשה של יציבות בדרכה לתואר אליפות נוסף.
מכבי חיפה – אין ספק קבוצה מספר אחד בתקציב, אולם חוסר הוודאות לגבי איוש משרת המאמן וההרכב שלה בעונה הבאה, עלול להיות בעוכריה. יתכן שהדבר בפירוש יביא “רק” לעונה פיננסית ללא מאבק על האליפות.
הפועל ת”א – יחליטו כנראה על בניה מחודשת של הקבוצה ללא התעקשות על ריצה לאליפות – העתיד ממש לוט בערפל לגביה.
מכבי נתניה – השארות הסגל מהעונה שעברה, יחד עם חיזוק “מזליקי” בעמדת השוער, יכול להביא לשיפור בצבירת הנקודות מהעונה הקודמת. אם החבילה תתחיל להתפרק, אז אפשר לדבר שוב על מקומות 4-6.
באר שבע – החתמתו של גוטמן, תתברר כשגיאה גדולה ולאחר מכן יהיה קשה לתקן. התחזית: עוד עונה במרכז הטבלה.
101X133_eli_ohana_00.jpg
קבוצות נוספות שלדעתי ישתפרו בעונה הבאה הם: בית”ר ירושלים, עם מאמנה אלי אוחנה, שיפיח בה רוח חדשה והפועל פ”ת.
בהערכה, שלא יעשה שיחרור סיטונאי לקבוצות הגדולות, תחילת העונה שעברה של הקבוצה עם ניר לוין, התבררה כ”תקלה”. שיפור זה, של שתי קבוצות אלה, יביאו לעונה קשה יותר, אך איכותית יותר בצמרת ובמרכז הטבלה בעונה הבאה.
סקופ קטן, שנתן המרואיין קובי בלדב, מנכ”ל מכבי נתניה, היום בתוכנית היה כשסיפר שדודו אוואט, שוער מכבי חיפה, הוא זה שפנה ביוזמתו של מכבי נתניה ואף הגיש הצעה גבוהה מאוד.
בלדב, לא רצה להעליב את “פלופ השנה” ואמר לו תפנה לקבוצה אחרת. דודו אוואט, כנראה עדיין לא מבין שהיתה לו נפילה מקצועית חזקה השנה ועקב כך יהיה לו קשה יותר לחתום בקבוצה כלשהי.
בברכת חג שמח,
שי מלר
Add Comment