דברי מאפה מתכונים | recipesisrael.co.il עוגות רבקה פדלון

עוגת קפה מעוררת במיוחד – ממטבחה של רבקה פדלון מהעיר נתניה

עוגת הקפה קלה מאוד להכנה והסיכוי להגיע למצב בו קיים "פישול" כזה או אחר, הוא אפסי ■ "הקוניאק היהודי", מוסיף לעוגת הקפה מימד נוסף ועשיר במיוחד.
0
0
עוגת קפה
עוגת קפה

פולי הקפה הגיעו לאירופה מאמריקה לפני כמה מאות שנים. מאז הם התפשטו בכל העולם והפכו למשקה הרשמי לפקיחת עיניים בזכות הקפאין. העוגה המוצעת כאן משלבת את יתרונות הקפאין והארומה המיוחדת, לצד שימוש באגוזי פקאן טחונים התורמים רבות לטעם ולטקסטורה הכללית.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

עוגת הקפה קלה מאוד להכנה והסיכוי להגיע למצב בו קיים “פישול” כזה או אחר, הוא אפסי. השימוש הקל בברנדי, או בכינויו השני “הקוניאק היהודי“, מוסיף לעוגת הקפה מימד נוסף ועשיר במיוחד.

עוגת קפה מעוררת במיוחד - ממטבחה של רבקה פדלון מהעיר נתניה

ככלל, שימוש באלכוהול בעוגות בכמות מעודנת וקטנה, והדגש הוא על כמות קטנה, תורמת רבות לארומה בכלל ולהפיכת העוגה לרטובה יותר.

חומרים;

  • תבנית עגולה מס’ 26
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוס סוכר חום
  • 1 מיכל שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס קפה אספרסו
  • 1/4 כוס ברנדי
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 250 ג’ חמאה מומסת
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח תופח

אופן ההכנה;

להקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל.

להמשיך ולערבל את החמאה המומסת, השמנת, הקפה והברנדי ולהוסיף לאחר מכן את הקמח והאגוזים הטחונים, בערבול איטי, עד לקבלת תערובת אחידה.

את התערובת שנוצרה יש לצקת לתוך התבנית העגולה, שאותה יש להכניס, ל-50 דקות לתנור שחומם מראש בטמפרטורה בינונית (180 מעלות).

0
0



אודות הכותב

רבקה פדלון

כותבת מתכונים, נתניה

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן