מני שדמי מתאגיד משתלות חישתיל מספר את סיפורם של שמונה צמחי תבלין שפחות מוכרים לציבור בישראל: קמומיל, געדה, כלמנתה, לווג’, מונרדה, מרווה אננס, ער אציל וצתרה
לתבלינים אלו סגולות רפואיות על פי האמונה העממית. צילום; ארכיונעים
צמחי התבלין חוזרים ותופסים בשנים האחרונות מקום של כבוד במטבח הישראלי. בבתים ובחצרות רבות ניתן למצוא נציגים של צמחי התבלין הנפוצים: זעתר, מנטה, נענע, שיבה, לימונית ומרווה המשמשים לתיבול מאכלים וסלטים ולהכנת משקאות. עם זאת, לצד צמחי התבלין “הסלבריטאים” יש קבוצה גדולה של צמחי תבלין, חלקם דיירים ותיקים מאוד בארצנו, המוכרים פחות. גם לתבלינים אלו סגולות רפואיות על פי האמונה העממית ותרומה גדולה לבישול ולכן מן הראוי להכירם.
סיפורם של שמונה צמחי תבלין:<!–herbs_28-1-06_01.htm–>תאגיד משתלות חישתיל, יצרן צמחי התבלין הגדול בישראל, הוציא ספר המוקדש לסיפורם של 31 צמחי תבלין, “סיפורי תבלין של חישתיל”.
הספר כולל אגדות עם, שימושים רפואיים, המלצות לשימוש בצמחי התבלין בבישול ובמשקאות ואמונות עממיות ביחס לצמחים. בחלקו האחרון של הספר מתפרסמים מתכונים קלים להכנה על בסיס צמחי תבלין. את הספר ניתן לרכוש במרכזי הגינון המובילים בכל רחבי הארץ.
Add Comment