"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

תבלינים ועשבי תיבול

משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו

נועדו להעשרת הבישול ■ טרגון אניס לוסי הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף ופריחה צהובה במשך כל הקיץ ■ אורגנו צ’יליאנו הוא זן אורגנו בעל הארומה העשירה ביותר ומתאים לבישול פסטות ופשטידות פיקנטיים.
משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו
משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו

משתלות חישתיל, יצרני צמחי הנוי והתבלין הגדולים בישראל, חושפות שני צמחי תבלין חדשים שיתרמו להעשרת הטעמים בבישול ולהרחבת סל מוצרי התבלין להנאת המבשלים והאוכלים. מזה מספר שנים לא נכנסו לגידול בארץ צמחי תבלין טריים חדשים ועובדה זו עלולה לפגוע במעמדה של ישראל כמובילה עולמית בשוק התבלין הטרי. תבלינים אלו משווקים באופן בלעדי ע"י אגרקסקו תחת המותג "כרמל". הם מיועדים בשלב ראשון בעיקר ליצוא ותוך זמן קצר יגיעו גם לשוק המקומי.

התבלין הראשון נקרא; טרגון אניס לוסי – Tarragon Anis lucy בעל טעם אניס משופר ו"חלק" ללא הסיומת המרה האופינית. לאניס לוסי טעם אניס מתוק ועדין והוא מתאים לשימוש כעלה טרי לסלט או קצוץ ומרוסק להוספה לגבינות, מאפים ותבשילים.

מומלץ להוסיף עלי אניס לוסי שלימים לתבשילי בשר (עוף בעיקר) או דגים או אפילו כתוספת על המנגל.

טרגון אניס לוסי הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף ופריחה צהובה במשך כל הקיץ. הוא מתאים לגידול בשמש ישירה או חצי צל וזקוק להשקיה בינונית.

התבלין השני; אורגנו צ’יליאנו – Origanum vulgaris Chillianno הוא זן אורגנו בעל הארומה העשירה ביותר ומתאים לבישול פסטות ופשטידות פיקנטיים. הוספת 2-3 עלי צ’יליאנו תשדרג כל פיצה. ניתן גם להוסיף עלים לסלט טרי, אבל בלי להגזים!

אורגנו צ’יליאנו הוא בן-שיח רב-שנתי ממשפחת השפתניים. גובהו כ-50 ס"מ, עלווה בגוון ירוק וצימוח חצי משתרע. טעם וריח חזקים במיוחד. הוא מתאים כצמח כיסוי בגינה סלעית, במיכלים או באדניות. מומלץ לשתול אותו בשמש או חצי צל עם השקיה בינונית.

ניתן לשתול בסלים תלויים ואדניות וכך להעשיר את העומק התלת מימדי של הגינה או הצמחייה במרפסת או בגג הבית.

חובבי הבישול והנוי יוכלו למצוא באתר משתלות חישתיל קטיגוריית "הנאות התבלין" בו מידע רב על השימושים בצמחי תבלין. הגולשים באתר יכולים להגדיר את רצונותיהם מבחינת סוג האוכל אותו הם רוצים לתבל, השימוש ברפואה העממית להקלה על מכאובים ומחלות ועוד ולקבל את רשימת התבלינים המתאימים לצרכיהם.

באתר מתפרסמת רשימת מרכזי הגינון ברחבי הארץ, בהם ניתן להשיג צמחי תבלין. כתובת האתר: www.hishtil.com




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן