מדא גייס את מירי בוהדנה למאמצים של מדא בנושא הקורונה

"מזה כשנתיים מגן דוד אדום הוא משפחה עבורי ומקום שבמסגרתו אני זוכה לתת מעצמי למען אחרים" - סיפרה מירי בוהדנה; "נגיף הקורונה, יצר בהלה רבה בעולם וגם בארץ והרבה דברים בנושא אינם ברורים, מה שיכול להלחיץ עוד יותר. לכן, שמחתי מאוד לשתף פעולה עם מדא, גם בנושא הזה, וליצור סרטון ביחד עם דר' סטרוגו, שמטרתו להעלות מודעות לפעולות שונות שחשוב לעשות, כדי למנוע הדבקה, לתת תשובות ולהרגיע את הציבור" .

אורלי לוי לא ידעה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | אומנם עמיר פרץ הצהיר שוב ושוב שהוא רוצה ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, אבל אורלי לוי אבקסיס פשוט לא ידעה | להשוות קורונה לשפעת זה אולי מרגיע - אבל לא נכון.

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

תבלינים ועשבי תיבול

משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו

נועדו להעשרת הבישול ■ טרגון אניס לוסי הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף ופריחה צהובה במשך כל הקיץ ■ אורגנו צ’יליאנו הוא זן אורגנו בעל הארומה העשירה ביותר ומתאים לבישול פסטות ופשטידות פיקנטיים.
משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו
משתלות חישתיל משיקים צמחי תבלין חדשים; טרגון אניס לוסי ואורגנו צ’יליאנו

משתלות חישתיל, יצרני צמחי הנוי והתבלין הגדולים בישראל, חושפות שני צמחי תבלין חדשים שיתרמו להעשרת הטעמים בבישול ולהרחבת סל מוצרי התבלין להנאת המבשלים והאוכלים. מזה מספר שנים לא נכנסו לגידול בארץ צמחי תבלין טריים חדשים ועובדה זו עלולה לפגוע במעמדה של ישראל כמובילה עולמית בשוק התבלין הטרי. תבלינים אלו משווקים באופן בלעדי ע”י אגרקסקו תחת המותג “כרמל”. הם מיועדים בשלב ראשון בעיקר ליצוא ותוך זמן קצר יגיעו גם לשוק המקומי.

התבלין הראשון נקרא; טרגון אניס לוסי – Tarragon Anis lucy בעל טעם אניס משופר ו”חלק” ללא הסיומת המרה האופינית. לאניס לוסי טעם אניס מתוק ועדין והוא מתאים לשימוש כעלה טרי לסלט או קצוץ ומרוסק להוספה לגבינות, מאפים ותבשילים.

מומלץ להוסיף עלי אניס לוסי שלימים לתבשילי בשר (עוף בעיקר) או דגים או אפילו כתוספת על המנגל.

טרגון אניס לוסי הוא צמח רב שנתי בעל עלווה יפה וירוקה בחורף ופריחה צהובה במשך כל הקיץ. הוא מתאים לגידול בשמש ישירה או חצי צל וזקוק להשקיה בינונית.

התבלין השני; אורגנו צ’יליאנו – Origanum vulgaris Chillianno הוא זן אורגנו בעל הארומה העשירה ביותר ומתאים לבישול פסטות ופשטידות פיקנטיים. הוספת 2-3 עלי צ’יליאנו תשדרג כל פיצה. ניתן גם להוסיף עלים לסלט טרי, אבל בלי להגזים!

אורגנו צ’יליאנו הוא בן-שיח רב-שנתי ממשפחת השפתניים. גובהו כ-50 ס”מ, עלווה בגוון ירוק וצימוח חצי משתרע. טעם וריח חזקים במיוחד. הוא מתאים כצמח כיסוי בגינה סלעית, במיכלים או באדניות. מומלץ לשתול אותו בשמש או חצי צל עם השקיה בינונית.

ניתן לשתול בסלים תלויים ואדניות וכך להעשיר את העומק התלת מימדי של הגינה או הצמחייה במרפסת או בגג הבית.

חובבי הבישול והנוי יוכלו למצוא באתר משתלות חישתיל קטיגוריית “הנאות התבלין” בו מידע רב על השימושים בצמחי תבלין. הגולשים באתר יכולים להגדיר את רצונותיהם מבחינת סוג האוכל אותו הם רוצים לתבל, השימוש ברפואה העממית להקלה על מכאובים ומחלות ועוד ולקבל את רשימת התבלינים המתאימים לצרכיהם.

באתר מתפרסמת רשימת מרכזי הגינון ברחבי הארץ, בהם ניתן להשיג צמחי תבלין. כתובת האתר: www.hishtil.com




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן