מתוך הספר “סיפורי תבלין של חישתיל”, הכולל אגדות עם, שימושים רפואיים, המלצות לשימוש בצמחי תבלין ומרפא; סלט קיצי ומרענן של עשבי תבלין טריים, מיני גרעינים וגבינות צאן; מתכון קייצי של השף יניב פרטוש; הכנה חצי שעה פלוס מינוס. קל להכנה.
חומרים:
1 כוס פטרוזיליה
1 כוס רשאד
1/2 כוס זעתר
1/2 כוס בזיליקום יווני
1/2 כוס אורגנו הוט אנד ספייסי (עלים בלבד)
1/4 כוס טרגון 4 עונות
1/2 כוס מנטה פפריטה
1/2 כוס לווג’
מס’ עלים של מרווה איקטרינה לקישוט
כוס של זרעים וגרעינים שונים (פיסטוק מקולף, אגוז מלך, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, צנובר וכד’)
2 פיתות קרועות ביד לחתיכות בגודל מטבע
100 גר’ גבינת פטה כבשים “גד”
100 גר’ סנט פולן “גד”
שמן זית
מיץ מלימון אחד
סומק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
קוצצים ומערבבים בקערה את כל עשבי התיבול. במקביל מטגנים במחבת עם ¼ כוס שמן זית את קרעי הפיתות ומיני האגוזים והגרעינים עד להשחמה קלה.
מכבים את האש, מפוררים פנימה את הגבינות ומערבבים. שופכים את התערובת החמה על עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב.
מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל וסומק בנדיבות.
להגשה:
מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בעלי מרווה איקטרינה טריים ומגישים מיד.
Add Comment