האיש שבא לסעוד

הבישול היהודי של רינה פושקרנה

0
0

במהלך ביקורו בישראל עבד ניית’ן בצמוד לרינה פושקרנה, הלא היא מלכת האוכל ההודי בישראל, במפעל “פרסקו” שבבעלותה. השניים, עבדו על פיתוח עשרה מוצרי חדשים למפעל בצפון הארץ
הבישול היהודי של רינה פושקרנה
פושקרנה מלכת הבישול ההודי בישראל ומלך הרייטינג השף ג’פרי ניית’ן

רינה פושקרנה הלא היא מלכת הבישול ההודי בישראל, אירחה בסוף השבוע האחרון את השף ג’פרי ניית’ן, כוכב התכנית “הבישול היהודי החדש” המשודרת בערוץ “החיים הטובים”, על מנת לפתח יחד מתכונים חדשים. השף בהלם מקבלת הפנים בישראל.

“למרות שצופים בי 60 מיליון איש באמריקה, כשאני יוצא לרחוב בבניו יורק זה ג’ונגל, אף אחד לא מזהה אותי, כי אני כזה קטן… כל בוקר, כשאני יורד פה ללובי של מלון ’דניאל’ קופצים עלי, מבקשים חתימות וטיפים לבישול. פה אני פשוט מלך הבישול היהודי” – הסביר ג’פרי ניית’ן (או אם תרצו: נתן).

השף הנודע מארצות הברית ג’פרי ניית’ן (נתן), הגיע ארצה לביקור בסוף השבוע שעבר, אצל רינה פושקרנה כדי לעבוד עימה במפעל “פרסקו” שבבעלותה על פיתוח טעמים חדשים ליצוא לקהל הצורך מאכלים כשרים בצפון אמריקה.

ג’פרי נתן, ידוע כמנחה תוכנית הטלוויזיה “NEW JEWISH CUSINE, “שהיא למעשה תוכנית הבישול הטלוויזיונית היחידה המוקדשת לבישול יהודי. התוכנית משודרת ללמעלה מ- 60 מיליון בתי אב ברחבי ארה”ב וגם ברחבי העולם.

בתוכניתו מציג נתן בפני הצופים בישול גורמה כשר חדשני. בחוש הומור, התלהבות ויצירתיות, הוא מכין מנות יהודיות מסורתיות וכשרות האופייניות לחגים, לעדות ולמקומות.

במהלך ביקורו בישראל עבד ניית’ן בצמוד לפושקרנה, במפעל “פרסקו” שבבעלותה. השניים, עבדו על פיתוח של כעשרה מוצרי חדשים למפעל בצפון הארץ, כך שהיה זה מעין סוג של מפגש פיסגה שבין השף המזוהה יותר מכל עם הבישול הכשר היהודי והטעם האמריקאי ורינה פושקרנה, שהמביאה אל האוכל את הטאץ’ האתני המסורתי, כפי שרק היא יודעת לעשותו.

מפגש פיסגה שהותיר טעם טוב במפעל; פושקרנה וניית’ן

רינה (שרינה) פושקרנה, בוגרת תואר ראשון במינהל עסקים וכלכלה, בעלת רשת מסעדות, מפעל לייצור וייצוא אוכל מוכן ושם שהולך לפניה, כמלכת האוכל ההודי בישראל – השיגה זאת תוך שני עשורים בלבד, בכוחות עצמה ידיה.

הסיפור שלה לעיתים נשמע נשמע כמו סצינה בתסריט מבית היוצר של בוליווד; היא נולדה לפני 47 שנה בבומביי, לאב סיקי ולאם יהודיה, שנמלטה עם משפחתה מעיראק להודו, בראשית המאה הקודמת.

מתוקף תפקידו הבכיר של האב בצבא ההודי, נדדה המשפחה והחליפה כתובות, תוך שמירת קשר הדוק עם קהילת יוצאי עיראק בבומביי.

בגיל 16 התחתנה, בשידוך, עם חבר של אחיה, וינוד. כיוון שהיה רב חובל, הצטרפה אליו למסעותיו על פני הימים. בני הזוג הגיעו ארצה בשנת 1984 והחליט להתמקם פה.

מדוכן קטן, בלונדון מינסטור שהציע אוכל הודי מהיר, התקדמו למסעדה ברחוב דיזנגוף וכיום לרשת מסעדות ועד לשנה האחרונה בה רכשה אף את מפעל “פרסקו” (שנודע בכינויו “שף הים” לשעבר) בו היא מייצרת ומייצאת סדרות שונות ומגוונות של אוכל.

השף ניית’ן, פרסם ספר בישול, לאחרונה, בשם Adventures in Jewish Cooking שהפך מייד לרב מכר. הוא נחשב השף המוביל של קבוצת Abigael’s שכוללת את מסעדת Abigael’s ואת ה- Green Tea Lounge ולאחרונה גם מפעיל את
Abigael’s at the Museum, מסעדה הממוקמת במוזיאון למורשת יהודית במנהטן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן