כבושים מתכונים | recipesisrael.co.il

סלק כבוּש ביתי | מתכון שכולו בריאות לך ולבני ביתך היקרים

חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי צמח, מהווים מקור טוב לאנטי-אוקסידנטים רבי עוצמה, המגנים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות ◄ החמצת ירקות הייתה פופולארית במלחמת העולם השנייה נחשבה למעשה פטריוטי מעצם היותה מעשה חיסכון. כל התבלינים המשמשים בהחמצת הסלק, עלי דפנה, יין לבן וסוכר, מעניקים לסלק האדום וזהוב את הברק, המתיקות, והטעם הענוג.
0
0
סלק כבוּש ביתי | מתכון שכולו בריאות לך ולבני ביתך היקרים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
סלק כבוּש ביתי

מתעניינים ב’סלק כבוש ביתי’ יש לנו חדשות בשבילכם; מיץ הסלק מכיל זרחן, סידן, גופרית, יוד, ברזל, נחושת, פחמימות, חלבון, שומן, ויטמין B-1, ויטמין B-2, ויטמין B-3 ויטמין B-6 וחומצה פולית. הבטאין בסלק, מדמה את פעולת הכבד ומועיל בכך מאד בריפוי אנמיה ובטיהור הדם. חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי צמח, מהווים מקור טוב לאנטי-אוקסידנטים רבי עוצמה, המגנים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

לאנתוציאנידים, המצויים בסלק, גם תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהתחדשות רקמות חיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם.

צריכת עלי הסלק עשויה לעזור בהקטנת ההתמכרות לניקוטין ולעזור בכך להיגמל מעישון.

סלק כבוּש ביתי | מצרכים;

  • 5 יחידות בינוניות סלק אדום ו-5 יחידות בינוניות סלק צהוב (במשקל כולל של 1 ק”ג)
  • 2 כפיות זרעי כוסברה
  • 1-1/2 כפיות זרעי חרדל צהוב
  • 3/4 כפית זרעי שמיר
  • 1 כפית פלפל אנגלי שלם
  • 1/2 כפי גרגירי חילבה
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 1/4 כפית פלפל אדום גרוס
  • 4 או 5 עלי דפנה טריים
  • 1-1/4 כוסות חומץ בן יין לבן
  • 1-1/4 כוסות יין לבן יבש
  • 1-1/4 כוסות מים מינרלים
  • 1/4 כוס סוכר ועוד 2 כפות
  • 1 כף מלח גס

סלק כבוּש ביתי | אופן ההכנה;

שימו את הסלק האדום בסיר בינוני, ואת הסלק הצהוב בסיר בינוני אחר, מלאו במים, כסו והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו כ-30 דקות או עד להתרככות הסלק.

סלק כבוש ביתי

סננו והשאירו עד שיגיעו לטמפרטורה שבה אפשר לגעת בהם. קלפו את ראשי הסלק ופרסו לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר, העבירו לצנצנת שעברה סטריליזציה קודם לכן.

בקערה קטנה ערבבו יחד את כל התבלינים, ופזרו מעל עיגולי הסלק וכן את עלי הדפנה החתוכים באופן שווה.

בסיר קטן ערבבו את החומץ, היין, מים, סוכר והמלח, הביאו לרתיחה. מיד כשרותח למזוג לתוך הצנצנות המכילות את הסלק באופן שווה והניחו עד שיתקררו לחלוטין.

כסו את הצנצנות והכניסו למקרר למשך 7 עד 10 שעות.

הגישו קר בטמפרטורת החדר. שימורי סלק נשמרים מכוסים במקרר עד 3 שבועות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן