מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

מרוזיה – ממתק מיוחד

מרוזיה - ממתק מיוחד, מובא באדיבות אתר קוסקוס; כול לשמש כמילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים. להגיש עם תה חם, או כוסית ערק.ממתק חובה על שולחנה של אימא וגם שלי. בערב המימונה. אבל כל השנה יכול לשמש כמילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים.
מרוזיה - ממתק מיוחד למימונה ובכלל
מרוזיה

עזבו לשעה קלה, את הממתקים של עילית וקבלו את העילית שבממתקים; מרוזיה – ממתק מיוחד, העשוי מצימוקים, אגוזים ושקדים, יכול לשמש כמילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים

חומרים דרושים:

6 כוסות צימוקים שחורים ובהירים מעורבים – ללא חרצנים
כוס ורבע סוכר דק
1 כוס אגוזים קלויים – פקאן או מלך או חצי חצי – קצוצים גס מאד
1 כוס שקדים על קליפתם קלויים וקצוצים,גס מאד.
מיץ מחצי לימון
2 כפות ליקר תפוזים
מים להשריית הצימוקים
שמן רגיל לטיגון הצימוקים.
כוס נוספת של שקדים או תערובת של
אגוזים ושקדים קלויים , לפיזור בתחתית
סלסילות הנייר ומעל לתערובת המרוזיה בסלסילות.

אופן ההכנה:

שוטפים צימוקים במסננת, משרים במים לפחות לשעתיים. מסננים ומייבשים על מגבות נייר מהמים.

מחממים את השמן כחצי כוס במחבת או סיר נמוך. מטגנים את הצימוקים, מוסיפים סוכר למחבת ומבשלים על ללהבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד להמסת הסוכר.

להוסיף את השקדים והאגוזים הקצוצים גס וקלויים. מערבבים ומיד מוסיפים את מיץ הלימון. ממשיכים בבישול על אש נמוכה עם מבודד מתחת עוד כ-15 – 20 דקות, מקררים.

מכינים מגש גדול ובו מסודרות סלסילות קטנות, יש כאלה מאלומיניום חד פעמיות. לפזר בתחתית שקדים או תערובת אגוזים קלויים וקצוצים דק.

מרוזיה - ממתק מיוחד

כדי שלא יידבק או לא יהיה נוזלי מהצימוקים. לכל סלסלה, למלא כמה שרוצים מהתערובת, לפזר, מעל שוב, מהתערובת הקצוצה.

להגיש עם תה חם, או כוסית ערק.

ממתק חובה על שולחנה של אימא וגם שלי. בערב המימונה. אבל כל השנה יכול לשמש כמילוי נהדר לעוגות על בסיס של בצק עלים.

_________

המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.

כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן