בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

ריבות למיניהן – המוגשות על שולחן המימונה

כל הריבות דומות במרכיביהן ובאופן הכנתן השוני הוא בפרי המשפיע על טעם הריבה
ריבות למיניהן - המוגשות על שולחן המימונה
חומרים הבסיסיים הדרושים:

1 ק"ג פרי
1 ק"ג סוכר
1/2 – 1 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

ribot_100_01.jpg

תפוזים – גוררים את הקליפה במגררת דקה, מרתיחים את התפוזים המגוררים ומסננים.

חותכים את התפוזים לארבע, אך שהתפוז ישאר מחובר. מעבירים את התפוזים והסוכר לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה
למשך שעתיים.

בסוף הבישול מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות.

חצילים – בוחרים חצילים קטנים מאוד. שוטפים אותם, נועצים בחצילים במקומות שוניםמזלג כדי ליצור חורים. מבשלים כמה דקות ומסננים.

מבשלים את החצילים עם הלימון והסוכר, ניתן להוסיף כפית קינמון וכפית ציפורן לטעם.

צימוקים – משרים את הצימוקים בסוכר ומעט יין, למשך הלילה. מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים – ללא מכסה. בסוף מוסיפים מיץ לימון.

טיפ; איחסון הריבות הוא בכלי סגור, עד כחודשיים.

_________

המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.

כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן