מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

ריבות למיניהן – המוגשות על שולחן המימונה

0
0

כל הריבות דומות במרכיביהן ובאופן הכנתן השוני הוא בפרי המשפיע על טעם הריבה
ריבות למיניהן - המוגשות על שולחן המימונה
חומרים הבסיסיים הדרושים:

1 ק”ג פרי
1 ק”ג סוכר
1/2 – 1 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

ribot_100_01.jpg

תפוזים – גוררים את הקליפה במגררת דקה, מרתיחים את התפוזים המגוררים ומסננים.

חותכים את התפוזים לארבע, אך שהתפוז ישאר מחובר. מעבירים את התפוזים והסוכר לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה
למשך שעתיים.

בסוף הבישול מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות.

חצילים – בוחרים חצילים קטנים מאוד. שוטפים אותם, נועצים בחצילים במקומות שוניםמזלג כדי ליצור חורים. מבשלים כמה דקות ומסננים.

מבשלים את החצילים עם הלימון והסוכר, ניתן להוסיף כפית קינמון וכפית ציפורן לטעם.

צימוקים – משרים את הצימוקים בסוכר ומעט יין, למשך הלילה. מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים – ללא מכסה. בסוף מוסיפים מיץ לימון.

טיפ; איחסון הריבות הוא בכלי סגור, עד כחודשיים.

_________

המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.

כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן