כל הריבות דומות במרכיביהן ובאופן הכנתן השוני הוא בפרי המשפיע על טעם הריבה
חומרים הבסיסיים הדרושים:
1 ק”ג פרי
1 ק”ג סוכר
1/2 – 1 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
ribot_100_01.jpg
תפוזים – גוררים את הקליפה במגררת דקה, מרתיחים את התפוזים המגוררים ומסננים.
חותכים את התפוזים לארבע, אך שהתפוז ישאר מחובר. מעבירים את התפוזים והסוכר לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה
למשך שעתיים.
בסוף הבישול מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות.
חצילים – בוחרים חצילים קטנים מאוד. שוטפים אותם, נועצים בחצילים במקומות שוניםמזלג כדי ליצור חורים. מבשלים כמה דקות ומסננים.
מבשלים את החצילים עם הלימון והסוכר, ניתן להוסיף כפית קינמון וכפית ציפורן לטעם.
צימוקים – משרים את הצימוקים בסוכר ומעט יין, למשך הלילה. מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים – ללא מכסה. בסוף מוסיפים מיץ לימון.
טיפ; איחסון הריבות הוא בכלי סגור, עד כחודשיים.
_________
המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.
כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.
Add Comment