איך להכין עוגת פירות יבשים | מתכון טבעוני | ללא גלוטן

יפית בן מרדכי, דיאטנית קלינית, מלמדת אתכם איך יש להכין עוגת פירות יבשים, בריאה, טבעונית, ללא גלוטן.

הפייקים סביב וירוס קורונה | מהצד השני עם גיא זהר

כאן 11 | חשבתם שוירוס קורונה ויראלי? חכו שתראו את הפייקים שרצים עליו | שירי מימון טענה שמעולם לא ראתה מישהו מצליח עם השיר "סטון קולד". האמנם?

פורום כאן נעים

צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין

רעיון לט"ו בשבט: צנים פקאן ופירות יבשים של דודו אוטמזגין. ערוץ האוכל YES 28, HOT 38.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

ריבות למיניהן – המוגשות על שולחן המימונה

כל הריבות דומות במרכיביהן ובאופן הכנתן השוני הוא בפרי המשפיע על טעם הריבה
ריבות למיניהן - המוגשות על שולחן המימונה
חומרים הבסיסיים הדרושים:

1 ק”ג פרי
1 ק”ג סוכר
1/2 – 1 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

ribot_100_01.jpg

תפוזים – גוררים את הקליפה במגררת דקה, מרתיחים את התפוזים המגוררים ומסננים.

חותכים את התפוזים לארבע, אך שהתפוז ישאר מחובר. מעבירים את התפוזים והסוכר לסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה
למשך שעתיים.

בסוף הבישול מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות.

חצילים – בוחרים חצילים קטנים מאוד. שוטפים אותם, נועצים בחצילים במקומות שוניםמזלג כדי ליצור חורים. מבשלים כמה דקות ומסננים.

מבשלים את החצילים עם הלימון והסוכר, ניתן להוסיף כפית קינמון וכפית ציפורן לטעם.

צימוקים – משרים את הצימוקים בסוכר ומעט יין, למשך הלילה. מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים – ללא מכסה. בסוף מוסיפים מיץ לימון.

טיפ; איחסון הריבות הוא בכלי סגור, עד כחודשיים.

_________

המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.

כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן