אחד המתכונים המיוחדים למימונה, מאת רבקה מדלסי, מהאתר האותנטי של יהדות יוצאי מרוקו “קוסקוס”; זבן (ג’אבן) – נוגט, ממתק בסידרת המתוקים המאפיינים את שולחן המימונה המרהיב
zaban_180k-n_01.jpg
החומרים:
1/2 ק”ג סוכר
מים עד לכיסוי מפלס הסוכר
כמה טיפות לימון
כמה טיפות מה דזהר- מי ורדים או מי הדרים
2 חלבונים
לקישוט:
אגוזי מלך לא קלויים – קצוצים או שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
לשים את הסוכר בסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה דביקה כמו מסטיק.
בתום הבישול לטפטף את טיפות הלימון ואת מי הורדים. מקציפים 2 חלבונים ומוסיפים לעיסת הסוכר תוך כדי הקצפה רצופה ואיטית עד לקבלת עיסה הומוגנית במרקמה.
להגשה:
להניח את העיסה הדביקה בכלי שקוף המתאים להגשה על השולחן ומפזרים את האגוזים או השקדים – מעל…
_________
המתכון מובא באדיבות אתר קוסקוס – באתר תוכלו ליהנות מהפולקלור המרוקני, שכולל בתוכו מנהגים מיוחדים, פתגמים חכמים ועיניניים, סיפורים ששמענו מסבתא, שהיו תמיד טבולים בהומור ומוסר השכל וכמובן בדיחות במרוקנית.
כמו כן, ישנם באתר מתכונים להכנת סוגי קוסקוס ומתכונים מרוקנים בכלל. בבניית האתר השתדלו יוצריו להיות קרובים ביותר למקור ונעזרו באנשים מאוד מבוגרים, הזוכרים מנהגים גם מימי ילדותם.
Add Comment