במסגרת קמפיין מועצת הירקות לעידוד צריכת עשבי התיבול החל שיווק של מוצר חדש: לקט מוכן של עשבי תיבול באריזה אחת המתאים לשילוב בסוגי מאכלים שונים. בשלב הראשון יצאו לשוק שני סוגי לקטים: לקט המתאים לתיבול בשר, עופות ודגים הכולל טרגון, תימין, רוזמרין ואורגנו ולקט המתאים להכנת רוטב ופסטה בסגנון איטלקי הכולל מרווה, תימין, עירית ואורגנו.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
התבלינים גדלים ונארזים על ידי חברת “שדות – תבלינים ירוקים”. מחירו של לקט עשבי תיבול לצרכן יהיה כשישה שקלים.
לקטי עשבי התיבול נועדו להקל על צרכנים המעדיפים לקנות בדיוק את התבלינים הנחוצים להם לסוג הבישול בכמות הדרושה. בעזרת הלקטים ניתן לשדרג בקלות מאכל יום-יומי לארוחת גורמה. לקטי עשבי התיבול נקיים משימוש בחומרי הדברה.
על גבי אריזת הלקטים מופיעים הצעות למתכונים קלים להכנה תוך שימוש בעשבי התיבול: מרינדה של עשבי תיבול לסטייקים, סלסה לעוף או לדגים צלויים, ספגטיני בעשבי תיבול טריים וויניגרט של תימין ועירית.
לטובת המעונינים במגוון רחב יותר של מתכונים הוציאה מועצת הירקות חוברת הכוללת 33 מתכונים מומלצים להכנת סלטים, מנות עיקריות, תוספות, משקאות וקינוחים עשירים בעשבי תיבול. בפתח החוברת מוצגים 18 התבלינים המרכזיים, השימושים המומלצים שלהם במזון וערכם הבריאותי והתזונתי.
החוברת תמכר במחיר של שלושה שקלים, ברשתות השיווק עד סוף חודש אוגוסט.
היקף הגידול של צמחי התבלין בישראל גדל בקצב של כ-10% בשנה והגיע השנה לשיא של 326 מיליון שקל. ישראל מיצאת עשבי תיבול לבריטניה, ארצות הברית וגרמניה.
מתכונים מומלצים, עם עשבי תיבול ומאמרים על ערכם התזונתי מתפרסמים באתר מועצת הירקות באינטרנט: www.yerek.co.il
Add Comment