מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

ז’אבן – נוגט מלך שולחן המימונה

הז’אבן הוא נוגט מתוק, ובעל טעם נפלא נהוג להגיש אותו בתוספת אגוזים או שקדים או שניהם גם יחד. ממתק בסדרת המתוקים המאפיינים את שולחן המימונה המרהיב. רוצים לעשות מופלטה בלי טובות של אף אחד? רוצים ממתק מרוזיה? רוצים ’ג’אבן - נוגט’? כנסו לעמוד המימונה של אתר ’כאן ישראל’ - עיתון האינטרנט של כל המדינה;
0
0
ז’אבן - נוגט המלך של שולחן המימונה
ז’אבן – נוגט המלך של שולחן המימונה

שולחן חג המימונה הינו צבעוני ומגוון על השולחן שמים שיבולת, ירק סמל לברכה, דג חי לפוריות, עוגיות מכל הצבעים והמינים’ ז’אבן, ריבת קליפות תפוז, מסאפאן, כל סוגי עוגיות הקוקוס והמרציפן, וכמובן “המופלטה”. הז’אבן מלך השולחן של המימונה. נוגט מתוק, ובעל טעם נפלא נהוג להגיש אותו בתוספת אגוזים או שקדים או שניהם גם יחד כאשר הם הם מהווים עיטור לנוגט המופלא הזה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

החג המזוהה ביותר עם יהודי מרוקו הוא “המימונה” הנחגג החל מהערב מוצאי החג השני של פסח. ברכת החג “תרבחו ותסעדו“. המימונה מסמלת פתיחות, קירוב לבבות וסובלנות ולא לחינם נטו השכנים המוסלמים להגיע אל בתי החוגגים עמוסי כל טוב על מנת לחגוג עמם את החג.

ז’אבן – נוגט

מצרכים;

● 1/2 ק”ג סוכר
● 1/4 כוס מים
● מיץ לימון כשתי כפות
● 1 חלבון

אופן ההכנה;

יש לשים בסיר את הסוכר המים והלימון על להבה נמוכה לערבב בעדינות עד להמסת הסוכר ומקבל צבע זהוב שנהב . להוריד מהאש ולצנן מעט כ-10 דקות.

להקציף את החלבון עד לקבלת קצף קשה, ובזרם דק לשפוך את הנוזל תוך כדי הקצפה להמשיך להקציף עד לקבלת קרם יציב מאוד.

להעביר לקערה ולקשט עם אגוזים שקדים או כל תוספת אהובה עליכם.

את הזבן נהוג להכין למימונה ולטקסי ’חינה’.

המתכון של ז’אבן נכתב ע”י הגולשת אליס אבוחצירה‬‎‏ מתוך קהילת גוגל שף:)מתכונים שנותנים לכם באהבה 🙂

על הקהילה המרשימה והמומלצת הזו, כותבת העורכת; את כ”כ נואשת ומיואשת למצוא מתכון טעים וקליל והופ נכנסת לכאן בטעות? אכן זה לא הטעות! נכנסת למקום מצוין שאת יכולה לבקש מתכון מסוים או להעלות בעצמך מתכון 🙂 כל אחת יכולה בשמחה לשתף מה שהיא רוצה וננסה לעזור לה ככל שיותר ומהר… צריכים את שיתוף פעולתך! הקהילה – אך ורק לנשים ובנות 🙂

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן