בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

ימים טעימים

"חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", ספר חדש של שני עיתונאים, בקרוב

על כל פנים מי שסקרן לדעת איך קצת חריף ב"פלפלים הממולאים" כמעט פילג קיבוץ שלם? ואיך חסרונה של "פשטידת ימי שישי" המיתולוגית בשבוע אחד, גרם לכל חברי משק להתעורר לעבודה בשבת? וגם, האופה-העיתונאי שחילק החלות המתוקות בנייר עיתון, וקציצות הבשר, של חדר האוכל עם המרכיב הסודי שעובר מדור לדור – ימתין עוד קצת, וישביע גם את סקרנותו בספר "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ".

"חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", ספר חדש של שני עיתונאים, בקרוב

בימים אלה, מבשלים ומשלימים שני עיתונאים אסי חיים ועמיתו עופר ורדי, את יציאתו לאור של ספר חדש; ’חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ’, על מנות אוכל, וכן מתכונים מיתולוגיים ברחבי הקיבוצים.

בתוך כמה חודשים, ייצא אל אוויר העולם או ליתר דיוק בכל בעל מטבח המכבד את עצמו הספר; "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", הנחשב פרויקט מסע בו מלקטים שני הכותבים, מתכונים ומנות "מיתולוגיות" בקיבוצים בהם הם מבקרים ופוגשים את המבשלים.

"עקשנים שכמונו, משוכנעים שגם חברות המשק, וחבריו יודעים לבשל ולאפות, יצאנו לקיבוצים כדי לאכול" – אומרים החברים; ורדי, ועמיתו חיים, לדובר התנועה הקיבוצית, החבר אביב לשם, שהביא את בשורת יציאתו של ספר המתכונים החדש.

השניים, ממשיכים ומספרים, כי; "גילינו שמסתתרים שם חברים עם מתכונים מעוררי תיאבון, אבל בעיקר מצאנו שנחבאים שם סיפורים שהגיע הזמן לחשוף אותם…".

על כל פנים, מי שסקרן לדעת איך קצת ’חריף’ ב"פלפלים הממולאים" כמעט פילג קיבוץ שלם? ואיך חסרונה של "פשטידת ימי שישי" המיתולוגית בשבוע אחד, גרם לכל חברי משק, להתעורר לעבודה בשבת? וגם, האופה-העיתונאי שחילק את החלות המתוקות בנייר עיתון, וגם קציצות הבשר, של חדר האוכל עם המרכיב הסודי שעובר מדור לדור. ימתין עוד קצת וישביע גם את סקרנותו בספר "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ".

אסי חיים הוא עיתונאי, צלם ואוהב אוכל פשוט וביתי שנעשה באהבה. עופר ורדי הוא עיתונאי ואיש של אוכל, המוכר כמחבר של רב המכר "גולאש לגולש" – מטעמי המטבח ההונגרי. ולמי שלא יכול להתאפק, עד לצאת הספר החדש, הינה מצאנו מתוך ספרו "גולאש לגולש", את המתכון הבא;

פלפל ממולא – Töltött Paprika

מצרכים (6 מנות);

12 פלפלים ירוקים-בהירים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 כוס אורז
2 ביצים
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2 כפות קמח
2 קופסאות קטנות (100 גרם) של רסק עגבניות
3 כפות סוכר
מלח לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
1 ליטר מים

הכנה;

1. חותכים את כיפתם של הפלפלים ומנקים את תוכנם.
2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון, האורז, הביצים והבצל הקצוץ.
3. מתבלים את התערובת במלח, בפפריקה מתוקה ובפלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב.
4. ממלאים כמחצית מחלל הפלפלים בעיסה כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה בעת הבישול.
5. בסיר רחב יוצקים רסק עגבניות. מתבלים במלח ובסוכר. מוסיפים מים ובוחשים.
6. מניחים את הפלפלים הממולאים בנוזל שנוצר כך שיכסה אותם, ומבשלים על אש קטנה מעל משטח מפריד ותחת כיסוי חלקי במשך כ-25 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
7. שולים את הפלפלים בעדינות מן הסיר.
8. מכינים רביכה; בתוך סיר נוסף מזהיבים את הקמח בשמן. מסירים את הרביכה מן האש, ומוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את הנוזל ממוך סיר הפלפלים. משיבים לקלחת את הפלפלים הממולאים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כ-5 דקות לקבלת רוטב סמיך.

הצעות שדרוג; ברוטב, אפשר להטביע בעת הכנסת הפלפלים הממולאים גם שניים-שלושה גבעולי סלרי נטולי עלים ושורש, להעשרת הטעם.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן