קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

"חיזבאללה היה יכול לצאת למסע הרג": מנהרה שלישית אותרה בצפון

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם לוחמים בפיקוד צפון והזהיר כי צה"ל ערוך "אם חיזבאללה יעשה טעות גדולה ויחליט לפגוע בנו או להתנגד לפעולה". לפי מקורות לבנונים, המנהרה אותרה סמוך לקיבוץ יפתח. כתבתו של משה שטיינמץ, מתוך חדשות הערב 11.12.18

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

ימים טעימים

"חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", ספר חדש של שני עיתונאים, בקרוב

על כל פנים מי שסקרן לדעת איך קצת חריף ב"פלפלים הממולאים" כמעט פילג קיבוץ שלם? ואיך חסרונה של "פשטידת ימי שישי" המיתולוגית בשבוע אחד, גרם לכל חברי משק להתעורר לעבודה בשבת? וגם, האופה-העיתונאי שחילק החלות המתוקות בנייר עיתון, וקציצות הבשר, של חדר האוכל עם המרכיב הסודי שעובר מדור לדור – ימתין עוד קצת, וישביע גם את סקרנותו בספר "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ".

"חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", ספר חדש של שני עיתונאים, בקרוב

בימים אלה, מבשלים ומשלימים שני עיתונאים אסי חיים ועמיתו עופר ורדי, את יציאתו לאור של ספר חדש; ’חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ’, על מנות אוכל, וכן מתכונים מיתולוגיים ברחבי הקיבוצים.

בתוך כמה חודשים, ייצא אל אוויר העולם או ליתר דיוק בכל בעל מטבח המכבד את עצמו הספר; "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ", הנחשב פרויקט מסע בו מלקטים שני הכותבים, מתכונים ומנות "מיתולוגיות" בקיבוצים בהם הם מבקרים ופוגשים את המבשלים.

"עקשנים שכמונו, משוכנעים שגם חברות המשק, וחבריו יודעים לבשל ולאפות, יצאנו לקיבוצים כדי לאכול" – אומרים החברים; ורדי, ועמיתו חיים, לדובר התנועה הקיבוצית, החבר אביב לשם, שהביא את בשורת יציאתו של ספר המתכונים החדש.

השניים, ממשיכים ומספרים, כי; "גילינו שמסתתרים שם חברים עם מתכונים מעוררי תיאבון, אבל בעיקר מצאנו שנחבאים שם סיפורים שהגיע הזמן לחשוף אותם…".

על כל פנים, מי שסקרן לדעת איך קצת ’חריף’ ב"פלפלים הממולאים" כמעט פילג קיבוץ שלם? ואיך חסרונה של "פשטידת ימי שישי" המיתולוגית בשבוע אחד, גרם לכל חברי משק, להתעורר לעבודה בשבת? וגם, האופה-העיתונאי שחילק את החלות המתוקות בנייר עיתון, וגם קציצות הבשר, של חדר האוכל עם המרכיב הסודי שעובר מדור לדור. ימתין עוד קצת וישביע גם את סקרנותו בספר "חדרוכל: סיפורים – מתכונים – קיבוץ".

אסי חיים הוא עיתונאי, צלם ואוהב אוכל פשוט וביתי שנעשה באהבה. עופר ורדי הוא עיתונאי ואיש של אוכל, המוכר כמחבר של רב המכר "גולאש לגולש" – מטעמי המטבח ההונגרי. ולמי שלא יכול להתאפק, עד לצאת הספר החדש, הינה מצאנו מתוך ספרו "גולאש לגולש", את המתכון הבא;

פלפל ממולא – Töltött Paprika

מצרכים (6 מנות);

12 פלפלים ירוקים-בהירים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 כוס אורז
2 ביצים
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2 כפות קמח
2 קופסאות קטנות (100 גרם) של רסק עגבניות
3 כפות סוכר
מלח לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
1 ליטר מים

הכנה;

1. חותכים את כיפתם של הפלפלים ומנקים את תוכנם.
2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון, האורז, הביצים והבצל הקצוץ.
3. מתבלים את התערובת במלח, בפפריקה מתוקה ובפלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב.
4. ממלאים כמחצית מחלל הפלפלים בעיסה כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה בעת הבישול.
5. בסיר רחב יוצקים רסק עגבניות. מתבלים במלח ובסוכר. מוסיפים מים ובוחשים.
6. מניחים את הפלפלים הממולאים בנוזל שנוצר כך שיכסה אותם, ומבשלים על אש קטנה מעל משטח מפריד ותחת כיסוי חלקי במשך כ-25 דקות עד שהפלפלים מתרככים.
7. שולים את הפלפלים בעדינות מן הסיר.
8. מכינים רביכה; בתוך סיר נוסף מזהיבים את הקמח בשמן. מסירים את הרביכה מן האש, ומוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את הנוזל ממוך סיר הפלפלים. משיבים לקלחת את הפלפלים הממולאים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד כ-5 דקות לקבלת רוטב סמיך.

הצעות שדרוג; ברוטב, אפשר להטביע בעת הכנסת הפלפלים הממולאים גם שניים-שלושה גבעולי סלרי נטולי עלים ושורש, להעשרת הטעם.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    Add Comment

    Click here to post a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    דילוג לתוכן