בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה

בין אלכוהול מוברח לדיווחים על קקי במגלשה – יום בחיי מנהל פארק מים - כאן חדשות | אלכוהול מוברח בתוך לחם, דיווח על קקי במגלשה ומכות עם כסאות פלסטיק. כתבתם של דורון סולומונס ואורן אהרוני.

"לא מאמין במזל בלוטו – זה מתמטיקה"

"לא מאמין במזל בלוטו - זה מתמטיקה": ריאיון עם סטפן מנדל, האיש שפיצח את שיטת הלוטו, אחרי הפרק אודותיו בתוכנית זמן אמת בכאן 11.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

סליחה על השאלה❓ עונה 2 | אוטיסטים

סליחה על השאלה❓ עונה שנייה לתכנית האהובה זוכת פרס האקדמיה 🏆 שעושה את העולם מקום יפה יותר! הצצה כנה ואינטימית לחייהן של קבוצות שמתמודדות עם סטיגמות חברתיות באמצעות שאלות שנשאלו על ידי הצופים. ערוץ כאן 11.

זן נדיר – גורים

גורים - חזרזירים בפי'גמות, שפני סלע משחקים תופסת, פעוטון של יעלים, ותיעוד מיוחד של גורי זאב, מרגע ההמלטה במאורה ועד אימוני הציד שלהם. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

מציאת גופת מנהיג הילידים באמזונס – סערה בברזיל

מציאת גופתו של מנהיג הילידים באמזונס מעוררת סערה בברזיל. כאן חדשות | חדשות הלילה עם יאיר ויינרב.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא המופלטה. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים ◄ המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במוצאי חג הפסח. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בהתפחה,
מופלטה - מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה - מתכון
מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

המופלטה היא מאכל מרוקאי מתוק המאפיין את חג המימונה.
תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן היטב, באמצעות ידיים משומנות היטב. את המופלטה המתוחה מניחים על מחבת ייעודית, ולאחר שטוגנה משני צדדיה, מניחים מופלטה אחרת תחתיה. על המחבת נוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר שומרות על חום המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות להיעשות מאידך.

נהוג לאכול את המופלטה עם דבש וחמאה, אבל יש המעדיפים לאכול אותה עם ריבה שוקולד למריחה ואפילו מייפל.

את יתר ’מאכלי המימונה’ מכינים במהלך חג הפסח, ולכן, הם חייבים להיות כשרים לפסח. חומרי הגלם למאכלי המימונה הם בעיקר; תמרים, בוטנים שקדים ואגוזים, מרציפן וקוקוס כשהדגש הוא על מתוק.

למה? כדי להדגיש את התקווה למתיקות הכול תחומי החיים. מגישים גם ריבות ועוגות והכול בליווי תה נענע ממותק ואלכוהול.

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא ה’מופלטה’. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים.

◄ חומרים;
(ל-35 יחידות).

● 1 ק"ג קמח
● 3 כוסות מים פושרים
● שמן
● חמאה
● דבש
● קורט מלח

◄ אופן ההכנה;

● מניחים את הקמח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, ויוצקים לתוכה מים ומלח. לשים את הבצק עד שהוא הופך לרך וגמיש.

מופלטה

● מחלקים את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים ומניחים בתבנית. יוצקים מעל שמן – לכיסו הכדורים, ומשהים למשך 30 דקות.

● מותחים את כדורי הבצק מכל צידיהם, עד ליצירת עלים עגולים ודקים. (כדאי לשמן את הידיים כדי שהבצק לא ידבק). מחממים מחבת על אש נמוכה ומטגנים את עלה הבצק ללא שמן, מצד אחד בלבד.
השיטה המסורתית היא להכין ביחד ערמה שלמה של מופלטות.

איך עושים את זה? כשהעלה הראשון מטוגן מצידו האחד – הופכים אותו ומניחים מעליו עוד עלה. אחרי 2 דקות, הופכים את השניים ביחד ומניחים מעל עוד עלה. העלים מיטגנים רק מצד אחד (חוץ מהראשון) – אך ממשיכים להתבשל בחום הפנימי של עצמם. ככה מכינים ערמה של כ-10 מופלטות בבת אחת.

● מעבירים לצלחת ומכסים במפית כדי שהמופלטות, לא יתייבשו. כל סועד מפריד לעצמו עלה ומורח עליה חמאה או דבש.

________

* הכותבת היא יעל שיבולת, אתר השף הלבן של תנובה.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן