"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד"א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא המופלטה. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים ◄ המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במוצאי חג הפסח. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בהתפחה,
מופלטה - מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה - מתכון
מופלטה – מה סוד הקסם של המאכל המתוק המאפיין את המימונה – מתכון

המופלטה היא מאכל מרוקאי מתוק המאפיין את חג המימונה.
תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן היטב, באמצעות ידיים משומנות היטב. את המופלטה המתוחה מניחים על מחבת ייעודית, ולאחר שטוגנה משני צדדיה, מניחים מופלטה אחרת תחתיה. על המחבת נוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר שומרות על חום המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות להיעשות מאידך.

נהוג לאכול את המופלטה עם דבש וחמאה, אבל יש המעדיפים לאכול אותה עם ריבה שוקולד למריחה ואפילו מייפל.

את יתר ’מאכלי המימונה’ מכינים במהלך חג הפסח, ולכן, הם חייבים להיות כשרים לפסח. חומרי הגלם למאכלי המימונה הם בעיקר; תמרים, בוטנים שקדים ואגוזים, מרציפן וקוקוס כשהדגש הוא על מתוק.

למה? כדי להדגיש את התקווה למתיקות הכול תחומי החיים. מגישים גם ריבות ועוגות והכול בליווי תה נענע ממותק ואלכוהול.

המאכל העיקרי של חג המימונה הוא ה’מופלטה’. יש וריאציות שונות להכנת הבצק המטוגן הזה. המהדרין נוהגים להכין את המופלטה ללא שמרים.

◄ חומרים;
(ל-35 יחידות).

● 1 ק"ג קמח
● 3 כוסות מים פושרים
● שמן
● חמאה
● דבש
● קורט מלח

◄ אופן ההכנה;

● מניחים את הקמח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, ויוצקים לתוכה מים ומלח. לשים את הבצק עד שהוא הופך לרך וגמיש.

מופלטה

● מחלקים את הבצק ל- 30-40 כדורים קטנים ומניחים בתבנית. יוצקים מעל שמן – לכיסו הכדורים, ומשהים למשך 30 דקות.

● מותחים את כדורי הבצק מכל צידיהם, עד ליצירת עלים עגולים ודקים. (כדאי לשמן את הידיים כדי שהבצק לא ידבק). מחממים מחבת על אש נמוכה ומטגנים את עלה הבצק ללא שמן, מצד אחד בלבד.
השיטה המסורתית היא להכין ביחד ערמה שלמה של מופלטות.

איך עושים את זה? כשהעלה הראשון מטוגן מצידו האחד – הופכים אותו ומניחים מעליו עוד עלה. אחרי 2 דקות, הופכים את השניים ביחד ומניחים מעל עוד עלה. העלים מיטגנים רק מצד אחד (חוץ מהראשון) – אך ממשיכים להתבשל בחום הפנימי של עצמם. ככה מכינים ערמה של כ-10 מופלטות בבת אחת.

● מעבירים לצלחת ומכסים במפית כדי שהמופלטות, לא יתייבשו. כל סועד מפריד לעצמו עלה ומורח עליה חמאה או דבש.

________

* הכותבת היא יעל שיבולת, אתר השף הלבן של תנובה.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן