כשיוצאים בעקבות הריח והארומה… כשמשעמם בפה, מאד קל להכנה והטעם פשוט נעים. מתכון מומלץ ופשוט של גריסיני מחיטה מלאה:
גריסיני מחיטה מלאה
גריסיני (באיטלקית: Grissini) הם לחמים צרים יבשים וארוכים, בעלי צורת עיפרון המקובלים במטבח האיטלקי ומוגשים בראשית הארוחה כמתאבן.
מקורם של לחמים אלה בעיר טורינו שבאיטליה, בה הם יוצרו, ככל הנראה, החל מהמאה ה-14. הגרסה המקורית, שנקראה Grissino torinesi (“גריסינו טורינזי” – גריסיני מטורינו) עבה במעט מהגרסה המודרנית וארוכה יותר. הגרסה המקובלת כיום והנפוצה ברחבי העולם היא ה-Grissino stirato – הגרסיני העומד.
הגרסיני דומים ל”רוסקילטאס” (Rosquilletas) שמספרד בצורתם ובטעמם.
עם ההגירה האיטלקית במאות ה-19 וה-20 הפכו הגרסיני למאכל המוגש הן במסעדות איטלקיות והן בפיצריות האיטלקיות שנפוצו ברחבי העולם, ואחד מסימני ההיכר של המטבח האיטלקי (יחד עם הפיצה, הפסטה והג’בטה).
המצרכים:
2 כפות שמרים
2/3 כוס מים פושרים
1 כוס קמח
1.5 כוסות קמח מלא
1 כוס סמולינה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
המיסו את השמרים במים.
בקערה ערבבו את הקמח, 3/4 כוס מהסמולינה, מלח, שמן ותערובת השמרים.
לושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק. הניחו להתפחה בקערה מקומחת עד להכפלת הנפח.
צרו מקלות ארוכים, וגלגלו אותם בשארית הסמולינה.
אפו בתנור למשך כ-15 דקות בחום של כ-190 מעלות.
Add Comment