דברי מאפה

גריסיני מחיטה מלאה

0
0

כשיוצאים בעקבות הריח והארומה… כשמשעמם בפה, מאד קל להכנה והטעם פשוט נעים. מתכון מומלץ ופשוט של גריסיני מחיטה מלאה:
גריסיני מחיטה מלאה
גריסיני מחיטה מלאה

גריסיני (באיטלקית: Grissini) הם לחמים צרים יבשים וארוכים, בעלי צורת עיפרון המקובלים במטבח האיטלקי ומוגשים בראשית הארוחה כמתאבן.

מקורם של לחמים אלה בעיר טורינו שבאיטליה, בה הם יוצרו, ככל הנראה, החל מהמאה ה-14. הגרסה המקורית, שנקראה Grissino torinesi (“גריסינו טורינזי” – גריסיני מטורינו) עבה במעט מהגרסה המודרנית וארוכה יותר. הגרסה המקובלת כיום והנפוצה ברחבי העולם היא ה-Grissino stirato – הגרסיני העומד.

הגרסיני דומים ל”רוסקילטאס” (Rosquilletas) שמספרד בצורתם ובטעמם.

עם ההגירה האיטלקית במאות ה-19 וה-20 הפכו הגרסיני למאכל המוגש הן במסעדות איטלקיות והן בפיצריות האיטלקיות שנפוצו ברחבי העולם, ואחד מסימני ההיכר של המטבח האיטלקי (יחד עם הפיצה, הפסטה והג’בטה).

המצרכים:

2 כפות שמרים
2/3 כוס מים פושרים
1 כוס קמח
1.5 כוסות קמח מלא
1 כוס סמולינה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

המיסו את השמרים במים.

בקערה ערבבו את הקמח, 3/4 כוס מהסמולינה, מלח, שמן ותערובת השמרים.

לושו כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק. הניחו להתפחה בקערה מקומחת עד להכפלת הנפח.

צרו מקלות ארוכים, וגלגלו אותם בשארית הסמולינה.

אפו בתנור למשך כ-15 דקות בחום של כ-190 מעלות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן