ההפתעה המרגשת של סגן י׳ | חיל-האוויר הישראלי

לזה הוא לא ציפה! סגן י׳ חשב שהוא מצטלם לסרטון רגיל לקראת סיום קורס-טיס 179, אבל... לנו היו תכניות אחרות!

למי הצביעה גאולה אבן-סער ב-2006? | גיא זהר

כאן 11 | גאולה אבן-סער טענה שכל חייה הצביעה ליכוד, אבל מאמר מ-2006 טען אחרת. יש פער - וסגרנו אותו | אופירה אסייג, טענה שבסין וביפן אין תאונות דרכים. בדקנו. ועוד פערים קטנים | איך גם נתניהו וגם גדעון סער משתמשים באותו סקר להוכיח את הובלתם?

פורום כאן נעים

“למה אתה גונב?”: מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

מגן דוד אדום: מירי בוהדנה מתנדבת במד”א

רגע לפני עליית תכניתה משחקי השף, מירי בוהדנה כמו שלא הכרתם אותה, מתנדבת במדא ועוד. כתבתה של חן זנדר - שישי עם איילה חסון - רשת 13 - 25.10.19

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

מעצר חוליית גנבי עגלים בנגב

צוותי מג"ב שביצעו אכיפה באזור הדרום, על מנת לסכל גניבות חקלאיות, התחקו אחר חוליה שגנבה עגלים ממושב יכיני. בתום מרדף רגלי ורכוב, בסיוע היחידה האווירית, נעצרו החשודים, והעגלים הושבו לבעל המשק כשהם בריאים ושלמים.

נעים לעקוב אחרי

מאכלי חלב

ברינזה – גבינת כבשים חצי קשה

גבינת מלוחה חצי קשה העשויה מחלב כבשים שהוא בעל תכולת שומן גבוהה (פי 2 מחלב עזים וחלב בקר), מכיל ברזל בכמות כפולה מחלב פרה ועשיר יותר בויטמינים A, ניאצין, ריבופלאבין, תיאמין, B12, ויטמין C, החלב דל יותר בלקטוז (סוכר החלב), ונוח יותר לעיכול.
ברינזה - גבינת כבשים חצי קשה
ברינזה – גבינת כבשים חצי קשה

בתהליך ייצור הגבינה מופרד הגבן, המרכיב המוצק, ממי הגבינה , הקרשת החלב נעשית בעזרת מחמצת חלב ואנזים הנקרא אנזים הגבנה. מחמצת החלב, למשל לבן, יוגורט או שמנת חמוצה, היא תרבית של חיידקי חומצה לקטית. הם גורמים ללקטוז שבחלב (סוכר החלב) להפוך לחומצה לקטית ולהוריד את ה-pH, דבר הנחוץ להקרשת החלב. החיידקים מהווים גורם מרכזי בקביעת המרקם והטעם של הגבינה.

הוספת אנזים הגבנה גורמת לפירוק החלבון העיקרי שבחלב, קזאין, לצורה לא מסיסה, כלומר האנזים מביא לשקיעה של החלבון וליצירת מרכיב מוצק. ניתן להימנע משימוש באנזים הגבנה. מרקם הגבינה במקרה זה שונה (רך יותר).

ניתן להשתמש בחומצה כמו חומץ או מיץ לימון בנוסף למחמצת החלב או במקומה. ניתן אף להשתמש בהחמצה הטבעית של החלב על ידי השארתו מחוץ למקרר למשך מספר ימים. בשיטות אלו ירידת ה-pH גורמת לקרישה.

הגבינות שמתקבלות בצורה זו, חמוצות יותר. לאחר הפרדת הגבן ממי הגבינה, חותכים אותו לחתיכות קטנות ומעבירים למכלים או למתקן דחיסה. יש גבינות שבשלב זה נותנים להן להתיישן במכלים מיוחדים, לעתים בתוספת עובש.

החומרים:

4 ליטר חלב כבשים
5 טיפות אנזים

אופן ההכנה:

מחממים את החלב ל-32-30 מעלות. מערבבים את האנזים במעט מים קרים ומוסיפים לחלב.

כעבור 40-35, דקות מעבירים את הגבן לתבניות עם בד סינון מכניסים למכבש ובתחילה נותנים לגבינה להגיר מים ללא לחץ.

מפעילים את המכבש בלחץ קל ומגבירים לחץ בהדרגה במשך שעה.
הופכים את גוש הגבן בתבנית וממשיכים בלחץ במשך שעה נוספת.
חותכים את גוש הגבינה לחריצים ושמים בתמיסת מלח של 14% בחביות או בפחים.

לאחר שהגבינה נמצאת בתמיסה 48-24, שעות מוציאים אותה מניחים למים לנזול ממנה וזורים עליה מלח יבש בשכבה לא דקיקה.
אורזים את הגבינה בשכבות כשבין כל שכבה זורים מלח.

יום-יומיים לפני השימוש שוטפים ממנה את המלח ושמים במקרר, בשעת האכילה צריכה להיות הגבינה יבשה. הגבינה תישמר חודשים רבים.

אפשרות נוספת לשמירה על הגבינה היא להשתמש במי הגבינה ולהמליח אותם ב-14% מלח, דבר זה ישפר את הגבינה ויוסיף לה טעם.

הובא באדיבות אתר הגבינות של ג’קומו.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן