פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה קינוחים

מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים – מתכון של ג’אקומו

קבלו קינוח מרענן לאורחים שכל אחד יכול להכין מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים מבית מדרשו של ג’אקומו ויולה פיאלקוב, להעשרת הטעם הלימון כבר יוסיף המון.
מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים - מתכון של ג’אקומו
מוס שוקולד עם קרם לימון ואגוזים – מתכון של ג’אקומו

מוס הוא סוג של קרם המוגש לרוב כקינוח. המוס עשוי לרוב מביצה וחלב או שמנת בשילוב של טעמים נוספים. כאשר מדובר בקינוח, הטעמים הינם מתוקים ונפוצים שילובים של פירות או שוקולד במוס. כאשר מדובר במנות ראשונות או עיקריות, המוס נעשה בשילוב של מוצרי מזון אחרים כגון, ירקות (לדוגמה; אבוקדו) ואף בשרים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

הכנת המוס מתבצעת על ידי הקצפת הביצים והשמנת בנפרד והוספתם יחד בהליך המכונה “קיפול” (בניגוד לערבוב). פעולה זו שומרת על מרקמו הקרמי והאוורירי של המוס. לרוב מוס מוגש קר או בטמפרטורת חדר.

הידוע בסוגי המוס הוא מוס השוקולד, שהפך פופולארי בשנות ה-60 של המאה ה-20. בשל השימוש בביצים לא מבושלות בהכנת המוס, הכנה לא זהירה או שמירת ה”מוס” בצורה לא נאותה יכולה להביא להרעלת מזון הנגרמת בשל “חיידק הסלמונלה”.

הלימון מכיל כמות גדולה של ויטמין C וחומצת לימון. להעשרת הטעם הלימון כבר יוסיף המון.

החומרים:

• 100 גרם ביסקוויטים “פתי בר”
• 100 גרם חמאה לא מלוחה
• 4 חבילות שוקולד מריר
• 4 כפות סוכר
• 2 כפות קוניאק
• מיץ מלימון אחד
• 2 חלמונים
• 4 חלבונים
• 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
• 1 דף ג’לטין (או 5 גר’ אבקת ג’לטין)

אופן ההכנה:

מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים את החמאה שהותכה קלות.

מגוררים חבילת שוקולד אחת במגררת ומערבבים עם הביסקוויטים
משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה בקוטר של 25 ס”מ.

מרפדים את תחתית התבנית בתערובת הביסקוויטים.

מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות. ממיסים את שאר השוקולד המריר.

מוסיפים קוניאק, 2 חלמוני ביצה ו-1/3 מיכל שמנת מתוקה בוחשים היטב.

מקציפים את החלבונים ומקפלים העדינות לתוך עיסת השוקולד. שופכים חצי מכמות העיסה על הביסקוויטים בתבנית ומכניסים למקפיא ל-20 דקות.

מקציפים מיכל אחד שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר.

כאשר הקצף מוכן מוסיפים לתוכו בעדינות את מיץ הלימון ובוחשים בזהירות כדי שלא לשבור את הקצף.

ממיסים את הג’לטין במעט מים קרים ומוסיפים לתערובת הקצף והלימונים.

מוציאים מהמקפיא את התבנית ושופכים מעל שכבת קצפת. מניחים שוב במקפיא עד שמתקשה. מוציאים ושופכים מעל את שכבת השוקולד והחלמונים הנוספת.

מכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

מוציאים, חותכים לקוביות בגודל של 5 על 5 ס”מ ומגישים עם שני ביסקויטים ורוטב יין.

_________

© המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי של ג’אקומו

● ההסבר על מוס באדיבות – ויקיפדיה




אודות הכותב

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

עוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט. השתלמתי בבישול איטלקי ברומא ובפירנצה ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריי ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.

עבדתי תקופת מה במסעדה ברומא והייתה בבעלותי בארץ, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".

כיום, אני מעביר קורסים וסדנאות בבישול איטלקי ובהכנת גבינות בבית. אני עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בביתכם ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים. כתבתי שלושה ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב וספר הדרכה להכנת גבינות בבית.

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן