דברי מאפה ט"ו בשבט

ט”ו בשבט ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה אחוה

ביסקוטי באיטלקית: Biscotti מלטינית: bis coctus - "נאפה פעמיים הן סוג של עוגיות איטלקיות המכילות אגוזים מקורן של העוגיות בעיר פראטו שבטוסקנה. לשם הכנת עוגיות הביסקוטי יש להכין עוגת אגוזים, ולאחר פריסתה לפרוסות יש לאפות אותן בשנית עד לייבוש הפרוסות. האפייה הכפולה של העוגיות מאפשרת שמירתן לזמן רב, ולכן נהגו להכין עוגיות אלה כצידה לדרך למסעות ארוכים.
0
0
ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן של חב' אחוה לט"ו בשבט | צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

לרגל ט”ו בשבט מגישה חברת “אחוה”, יצרנית הטחינה והחלווה המובילה בישראל, מתכון חגיגי לביסקוטי עוגיות טעימות ומפנקות. והפעם, גרסה מיוחדת לעוגיות: ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן של אחוה עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ’יות לעוגייה.

 ■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל פורטלכאן ישראל  | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר

מצרכים:

לביסקוטי:

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות מיץ תפוחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 ביצים גודל L
  • 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים
  • 1.5 כוסות שקדים
  • 1/2 כוס פקאנים טבעיים

לציפוי:

  • 1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן “אחוה
  • 3 כפות שברי “ברס” (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, ניתן למצוא בחנויות מתמחות)
  • 3 כפות שברי פיסטוקים
  • 3 כפות שברי פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
  2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
  4. אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  5. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  6. כשהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס”מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.
  7. לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא. ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

חג שמח ובתיאבון!

0
0



אודות הכותב

שולי סונגו

שולי סונגו, ממשתתפות מערכת אתר כאן ישראל (כאן נעים) עיסוקה העיקרי מנהלת חשבונות מדופלמת עשרות שנים בתחום.

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן