
רצח תהילה נגר מקיבוץ גינוסר לפני כחודש הוא הפענוח ה- 13 מקרי רצח במהלך 2016 במחוז צפון של משטרת ישראל. כזכור לפני כחודש נמצאה גופת אישה, מוטלת לצד הדרך סמוך ליישוב מגדל. קורבן הרצח היתה תהילה נגר ז”ל, תושבת קיבוץ גינוסר בת 31, אשר לילה קודם, יצאה לבילוי ולא שבה אל ביתה. לצורך פענוח הרצח הוקם במחוז צפון צוות חקירה מיוחד (צח”ם).
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עם האישור לפרסום, כי החשוד במעשה הרצח תושב מֻעָ’אר השוכנת מזרחית לכרמיאל על הגבול בין הגליל התחתון לגליל העליון ומתגוררים בה דרוזים, ערבים נוצרים ומוסלמים, הוא ראא’ד רושרוש, בן 27, הוא בן זוגה של תהילה, נעצר זמן קצר לאחר הרצח והוגש נגדו כתב אישום.
לאורך החקירה, סירב הנאשם, לשתף פעולה עם החוקרים ובחר שלא לענות לשאלותיהם. בסופו של “מאבק מוחות” הצליחו החוקרים המנוסים ש”לא הרימו ידיים” והפכו כל אבן עד לפענוח המלא של הרצח והבאת הנאשם אל בית המשפט שיפסוק את עונשו.
דוברות משטרת ישראל, פרסמה, כי בחקירה, עלה, כי השניים ניהלו מערכת יחסים רומנטית במשך כשנה וחצי, במהלכה נהג הנאשם לתקוף את תהילה ז”ל.
“רושרוש, ראה בתהילה חפץ ששייך לו ורק לו” – אמר רפ”ק עופר אוסטה, ראש מחלק רצח בימ”ר צפון, שהוסיף, כי; “מדרך ההתנהגות שלו למדנו שהוא בחור מאוד אובססיבי – לא ממקום של אהבה, אלא מרצון לספק את רצונותיו המיניים“, הבהיר רפ”ק אוסטה.
█ תהילה נגר, נאבקת בו עד רגעיה האחרונים
עוד התברר, כי לאחר שהשניים נפרדו, הנאשם, יצר עמה קשר וביקש ממנה להיפגש, היא נענתה לבקשתו. בתום בילוי משותף בעיר טבריה, הוא לקח אותה ברכבו לחניון הסמוך ל‘כביש 90’ שם הוכתה, תוך שהיא נאבקת בו עד רגעיה האחרונים כשעל גופתה נתגלו סימני אלימות קשה. כשעה לאחר מכן, כבר עצרו חוקרי ימ”ר צפון את ראא’ד רושרוש הנאשם ברצח.
במשטרת ישראל רואים בפענוח רצח זה, ה- 13 במספר המצטרף לפענוח מקרי רצח שאירעו במהלך שנת 2016 ב-מחוז צפון של המשטרה. הם פוענחו תוך זמן קצר, תודות לפעילות נחושה ומקצועית של שוטרי משטרת ישראל, תוך שילוב כוחות של כלל היחידות, הפעלת אמצעים מיוחדים ומערך הזיהוי הפלילי.