סביבה | אקולוגיה

חיים וסביבה: בישראל למעלה מ-100 ארגונים הסביבתיים. עו”ד שפר

0
0

האסיפה הכללית של “חיים וסביבה” אישרה צירוף ארגונים חדשים לארגון הגג ובחרה ועד מנהל חדש * אורח הכבוד של האסיפה היה יוסי שריד. האיש שכיהן בשנות התשעים כשר לאיכות הסביבה, נחשב בעיני רבים בתנועה הסביבתית כשר הבולט והמשפיע ביותר על הסביבה בישראל עד כה.
חיים וסביבה: בישראל למעלה מ-100 ארגונים הסביבתיים. עו
חיים וסביבה: בישראל למעלה מ-100 ארגונים הסביבתיים. עו”ד שפר

האסיפה הכללית של “חיים וסביבה” – ארגון הגג של הארגונים הסביבתיים בישראל, אישרה בתחילת השבוע את הצטרפותם של תשעה ארגונים חדשים למסגרת הגג. בכך הגיע מספר הארגונים הסביבתיים והחברתיים המסונפים ל”חיים וסביבה” ל-98.

מספר זה, בתוספת מספר ארגונים שעדיין לא הצטרפו לארגון הגג, מביא את מספר הארגונים הסביבתיים בישראל אל מעבר למאה – עדות ברורה להרחבה והעמקה משמעותית של התנועה הסביבתית בישראל.

בין הארגונים החדשים שחברותם בארגון הגג אושרה השבוע נכללים “גרינפיס”, המועצה לשימור אתרים, הקואליציה לבריאות הציבור ומספר ארגונים מקומיים.

במסגרת האסיפה דיווחה מנכ”לית “חיים וסביבה”, עו”ד אלונה שפר (קארו) על הפעילויות והאירועים המרכזיים שקיים הארגון במהלך השנה ובכלל זה אירועים בכנסת, פרסום דו”ח אי הצדק הסביבתי ומחקרים כלכליים מטעם קואליציית הארגונים הסביבתיים לקיימות, אירוע “הגלובוס הירוק”, מפגשים עם שרים ופעילויות משותפות שערכה התנועה הסביבתית לאחרונה.

יו”ר הועד המנהל של הארגון, פרופ’ דני רבינוביץ, הצביע על התפקיד שרואה לעצמו ארגון הגג בהעמדת נושאים סביבתיים מקומיים בלב מערכת הבחירות המוניציפאליות המיועדות לנובמבר 2008, ועל התכניות האופרטיביות ההולכות ונרקמות לצורך כך.

אורח הכבוד של האסיפה היה יוסי שריד. האיש שכיהן בשנות התשעים כשר לאיכות הסביבה, נחשב בעיני רבים בתנועה הסביבתית כשר הבולט והמשפיע ביותר על הסביבה בישראל עד כה.

בדבריו לאסיפה סיפר שריד בין השאר על מגעיו, בעת כהונתו כשר, עם ראש הממשלה יצחק רבין בנושאי סביבה, פיתוח, תיעוש ואנרגיה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן