אורגד, מנכ”ל רדיו אמצע הדרך; ביום האחרון לפני הפסקת האש כאשר דיווחנו בשידור חי לתושבי זכרון יעקב וחוף הכרמל על שלוש אזעקות, בהפרש זמנים קצר וכמובן בשידורים לאורך כל הערב והלילה, כאשר נפל טיל באזור חדרה וגרם לבהלה רבתי.
המלחמה בצפון גילתה את הגל השקט של רדיו אמצע הדרך FM 94.7. אורגד
עשרות אלפי משפחות באזור המרכז והצפון, בפרט האזור שמדרום לחיפה, נרדמו בלילות הלחימה בצפון, כש”הגל השקט” של רדיו “אמצע הדרך” בתדר FM 94.7 פועל ליד מיטותיהם.
הגל השקט “הציל” את אותם אזרחים שהתלוננו, כי צופרי האזעקה ליד בתיהם אינם פועלים או אינם נשמעים היטב.
הגל השקט פעל בתדר השני של רדיו אמצע הדרך FM 94.7 – בין השעות 22:00 עד 07:00 בבוקר, וכן מכניסת השבת ועד צאתה, למען הציבור הדתי.
במהלך שעות היום והערב, עד 22:00, שודרו תכניות אמצע הדרך בתדר המרכזי FM 90 וכן בתדר FM 94.7. לדברי אהרון אורגד, מנכ”ל תחנת אמצע הדרך, שיזם את הגל השקט נדרשה התערבות גורמים בכירים במשרד ראש הממשלה, הרשות השניה, הרשויות באזור, פיקוד העורף ומשרד התקשורת, כדי להפעיל גל זה.
אהרון אורגד, מנכ”ל התחנה: “בכל ימות הלחימה בצפון פעלנו במתכונת של “גל פתוח”, חדשות, דיווחים ועדכונים לצד מוסיקה תואמת, בעיקר מוסיקה מתונה ביותר, שהרי לצערנו, מדי יום דיווחנו על נפגעים בקרבות.
את הגל השקט הפעלנו ברגע שזכרון יעקב וחדרה נכנסו לטווח הטילים של החיזבאללה. השיא היה ביום האחרון לפני הפסקת האש כאשר דיווחנו בשידור חי לתושבי זכרון יעקב וחוף הכרמל על שלוש אזעקות, בהפרש זמנים קצר וכמובן בשידורים לאורך כל הערב והלילה, כאשר נפל טיל באזור חדרה וגרם לבהלה רבתי. בעת שהענקנו את השרות הרדיופוני לרשויות ולפיקוד העורף, ובעיקר למאזינים, התגלתה מחדש חשיבותו של רדיו אזורי במצבי חירום”.
אורגד, הוסיף, כי בימי הלחימה בצפון נערכה התחנה במתכונת מורחבת; “בין השאר לקחנו על עצמנו לשדר את סיפור חייהם של רבים מהנופלים בקרבות, בהם בני האזור. הרגשנו שזה הכבוד האחרון שאנו ומאזינינו מעניקים להם והקדשנו לכך מחשבה ומאמץ רב. בנוסף העמדנו מיקרופון פתוח לרשות העמותות והגורמים שרצו לסייע בקליטת תושבי הצפון, נתנו ביטוי רדיופוני בזמן אמת לאנשים טובים ב”אמצע הדרך” – תרתי משמע”.
אהרון אורגד, מנכ”ל רדיו אמצע הדרך; “המאזינים נרדמו עם הגל השקט”
Add Comment