קציצות ברוטב עגבניות; מבשר טחון טרי (כתף, צוואר); מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני.
מוצרים:
600 גרם בשר טחון טרי (כתף, צוואר)
100 גרם סולת
2 ביצים
1 בצל קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפות שמן זית
לרוטב:
2 בצלים קצוצים
שמן זית לטיגון
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
1 כף אורגנו מיובש
½ כפית גרידת למון או תפוז
½ בקבוק יין אדום יבש
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה:
meat_bols_100_01.jpg
מכינים את הרוטב: בסיר עבה ורחב מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אשר בינונית כ- 10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.
בזמן שהרוטב מתבשל מכינים את הקציצות. משרים את הסולת במים במשך 5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.
בידיים רטובות יוצרים כדורי בשר ומניחים בעדינות בתוך הסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום. מגישים על אורז לבן או מקרוני.
בתיאבון.
* הצעות למתכונים נוספים, עם בשר בקר טרי וכן מידע תזונתי ניתן למצוא באתר מועצת הבקר
Add Comment