למי שמאמין במשהו “חזק” לחיסול השפעת וכל תחלואי החורף ורוצה “אנטיביוטיקה” מן הטבע, הינה מתכון לארוחה הכוללת עוף שבפני עצמו ידוע כתרופה מחסנת למחלות החורף בה גם משתתף גם הפלפל החריף קיינה, שעושה פלאים גם אם קצת ידגדג לכם בלשון.
הפלפל משמש לתיבול מאכלים מזרחיים, מרקים, מאכלי-ביצים ובשר, מאכלי-גבינה ורטבים ותבשילים שונים. אם נרחיב מעט על יתרונות הפלפל החריף, בדומה לאנטיביוטיקה, הפלפל החריף הוא מחטא פנימי. המכיל: ויטמין A, ויטמין C, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, גופרית, חלק מקבוצת ויטמיני B ואשלגן בשפע.
diabolo_chiken_215_01.jpg
לידע כללי מקור הפלפל החריף, הוא במרכז אמריקה הדרומית משם הוא הופץ ברחבי תבל ע”י קולומבוס. אז אולי לא גילינו לכם את אמריקה אבל גלינו לכם מתכון מיוחד ממטבחו של ג’אקומו:
החומרים:
עוף אחד במשקל 1 ק”ג וחצי
1 בצל יבש
1 גזר
גבעול סלרי
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
קמח לבן
שמן זית
2 פלפלוני קיינה
אופן ההכנה:
מנקים את העוף ומחלקים אותו ל-12 חלקים.
מצפים את חלקי העוף בקמח.
קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן זית.
כאשר הירקות מתחילים להשחים, מוסיפים את העוף.
משחימים את העוף על אש גדולה והופכים מעת לעת, כדי שהעוף יכוסה ברוטב.
מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות החתוכות, פלפלוני הקיינה והזיתים ומבשלים כ-40 דקות. מעת לעת הופכים את העוף.
מגישים חם.
באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו
Add Comment