ג’אקומו ויולה

עוף דיאבולו

0
0

למי שמאמין במשהו “חזק” לחיסול השפעת וכל תחלואי החורף ורוצה “אנטיביוטיקה” מן הטבע, הינה מתכון לארוחה הכוללת עוף שבפני עצמו ידוע כתרופה מחסנת למחלות החורף בה גם משתתף גם הפלפל החריף קיינה, שעושה פלאים גם אם קצת ידגדג לכם בלשון.
עוף דיאבולו
הפלפל משמש לתיבול מאכלים מזרחיים, מרקים, מאכלי-ביצים ובשר, מאכלי-גבינה ורטבים ותבשילים שונים. אם נרחיב מעט על יתרונות הפלפל החריף, בדומה לאנטיביוטיקה, הפלפל החריף הוא מחטא פנימי. המכיל: ויטמין A, ויטמין C, ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, גופרית, חלק מקבוצת ויטמיני B ואשלגן בשפע.
diabolo_chiken_215_01.jpg
לידע כללי מקור הפלפל החריף, הוא במרכז אמריקה הדרומית משם הוא הופץ ברחבי תבל ע”י קולומבוס. אז אולי לא גילינו לכם את אמריקה אבל גלינו לכם מתכון מיוחד ממטבחו של ג’אקומו:

החומרים:

עוף אחד במשקל 1 ק”ג וחצי
1 בצל יבש
1 גזר
גבעול סלרי
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים
קמח לבן
שמן זית
2 פלפלוני קיינה

אופן ההכנה:

מנקים את העוף ומחלקים אותו ל-12 חלקים.

מצפים את חלקי העוף בקמח.

קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים במחבת עם 4 כפות שמן זית.

כאשר הירקות מתחילים להשחים, מוסיפים את העוף.

משחימים את העוף על אש גדולה והופכים מעת לעת, כדי שהעוף יכוסה ברוטב.

מנמיכים את האש, מוסיפים את העגבניות החתוכות, פלפלוני הקיינה והזיתים ומבשלים כ-40 דקות. מעת לעת הופכים את העוף.

מגישים חם.

באדיבות האתר האיטלקי – של ג’אקומו

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן