חדשות בריאות ירוק נעים סביבה | אקולוגיה

אזהרה לציבור: סכנת רחצה בנחלי הצפון, עקב זיהום חיידקי חמור

משרדי הבריאות והגנת הסביבה, מזהירים ממחלות במגע עם מים בנחלים מסוימים בצפון, לאור תוצאות חריגות של בדיקות מים. יש להימנע מכניסה לנחלים המפורטים עד להודעה חדשה. התגלו רמות גבוהות של חיידקי קולי צואתי, החורגות באופן משמעותי מהמלצת משרד הבריאות (מעל 400 קולי צואתי ל-100 מ"ל). הימצאות חיידקים אלו, מעידה על זיהום מי שפכים במים ועלולה לגרום למחלות מעיים, זיהומי עור ומחלות נוספות למטיילים ולרוחצים.
0
0
אדם מתריע את הציבור על זיהום במי נהר | Gemini Google עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
מתריע על זיהום בנהר

משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מדווחים היום (יום רביעי, כ”ג באייר התשפ”ה) על תוצאות חריגות במיוחד של דיגום המים בנחלי צפון ארץ ישראל שבוצע ב-20 במאי 2025 בנחלי הצפון. הבדיקות גילו רמות גבוהות של חיידקי קולי צואתי, החורגות באופן משמעותי מהמלצת משרד הבריאות (מעל 400 קולי צואתי ל-100 מ”ל).

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

הימצאותם של חיידקים אלו, מעידה על זיהום מי שפכים ב-מים ועלולה לגרום למחלות, כמו; מעיים, זיהומי עור ומחלות נוספות למטיילים ולרוחצים.

תוצאות חריגות וסכנה לבריאות;

להלן פירוט הנחלים ו-ריכוזי החיידקים שהתקבלו (קולי צואתי ב-100 מ”ל);

  • חצבאני;
    • תחנה הידרואלקטרית: 1,050
    • שפך ירדן: 3,000
  • ירדן;
    • גשר יוסף: 1,800
    • גשר להבות הבשן: 600
    • גשר החמישה: 560
    • גשר הדודות: 530
    • גשר אריק: 500
  • בריכת המשושים; 1,900
  • זכי; 1,700
  • אל על; 1,750
  • ג’ילבון;
    • מפל דבורה: 470
  • צלמון;
    • בריכת החרוב: 600
    • תחנת הקמח: 1,150
  • כזיב;
    • עין חרדלית: 540

אזורים שבהם אסורה הכניסה למים;

לנוכח תוצאות אלו, הכניסה לקטעי הנחלים הבאים מסוּכנת ואסוּרה עד לקבלת תוצאות דיגום דיגום המים בנחלי צפון ארץ ישראל, תקינות ויציבות;

  • חצבאני; מהתחנה ההידרואלקטרית ועד השפך לירדן.
  • ירדן; מגשר יוסף ועד גשר החמישה, ומגשר הדודות עד שפך הכנרת.
  • בריכת המשושים.
  • זכי.
  • אל על.
  • ג’ילבון.
  • צלמון.
  • כזיב; עין חרדלית.

המשרד להגנת הסביבה, טרם איתר את מקור הזיהום בנחלים.

המשך מעקב ודיגום בנחלי הצפון הארץ;

דיגום המים בנחלי צפון ארץ ישראל, מתבצע בשגרה אחת לשבועיים על ידי פקחי רשות הטבע והגנים, בנקודות קבועות המייצגות; מפלים, בריכות או מקטעים בנחל.

מטעם דוברות משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, נמסר לאתר כאן ישראל, אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי הם ימשיכו לבצע דיגומים ולעקוב אחר המצב, ויעדכנו את הציבור בהתאם.

תוצאות דיגום המים העדכניות לנחלים הנדגמים בארץ, זמינות כעת לעיון באתר משרד הבריאות – לחץ כאן.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן