אוכל נעים | Foods מתכונים | recipesisrael.co.il רבקה פדלון

קיש בולגרי מ-3 גבינות – ממטבחה של רבקה פדלון מהעיר נתניה

הכמויות, בכל מקרה, הותאמו לחיך הישראלי מתוך תקווה להדגשת הטעם המעושן לצד המליחות הנדרשת מסוגי הגבינות בהן השתמשתי ■ טיפ: אפשר לחתוך רצועות בצק עלים ולהניח מעל המלית וליצור צורות או מכסה שלם.
0
0
קיש בולגרי מ-3 גבינות
קיש בולגרי מ-3 גבינות

בעולם בטוחים שהקישים, או בשפת העם פשטידות אפויות, זו המצאה צרפתית טהורה. האמת, שההיסטוריה מוכיחה קצת אחרת. פשטידות נוצרו ופותחו בכל רחבי העולם העתיק במשך אלפי שנים. הצרפתים, פשוט, הפכו את הפשטידות הגסות ליצירות אמנות מעודנות בשם; קיש.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

הקיש המוצע לפניכם מקורו בארצות הבלקן, ליתר דיוק בבולגריה. הבולגרים, שנשלטו במשך 500 שנה על-ידי הקיסרות העות’מאנית הטורקית, הושפעו בבישול מהשילוב בין מזרח למערב, בין עידון אירופי קלאסי לבין גסות כפרית.

בפשטידה המקורית נעשה שימוש בגבינה בולגרית מקושטת בפרוסות פלפלים ירוקים, כתומים ואדומים – זאת לצד גבינת עיזים.

במתכון הצרפתי, כתולדה מעודנת יותר, החליפו את רצועות הפלפלים חצאי ענבים ואת היי”ש החליף הברנדי המעודן יותר (שהוא גם סוג של יי”ש מענבים). הכמויות, בכל מקרה, הותאמו לחיך הישראלי מתוך תקווה להדגשת הטעם המעושן לצד המליחות הנדרשת מסוגי הגבינות בהן השתמשתי.

קיש בולגרי מ-3 גבינות – ממטבחה של רבקה פדלון מהעיר נתניה

החומרים:

  • 14 ענבים חצויים ללא גלעינים
  • 14 אגוזי מלך כתושים גס
  • 4 פרוסות מכובדות של גבינה מעושנת מגוררת
  • 175 מ”ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם גבינה צהובה משובחת
  • 25 גרם גבינה בולגרית משובחת
  • 25 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • 3 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • פלפל לבן טרי
  • בצק עלים מוכן

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מבעוד מועד. בכלי נפרד מפוררים, חותכים ומשלבים את הגבינות (לא כולל את הגבינה המעושנת) כולל האגוזים.

בכלי אחר מקציפים את הביצים ומוסיפים לאט-לאט את מלית הגבינה והברנדי.

בתוך תבנית עגולה (מתאימה לקיש) מניחים את בצק העלים וגוזרים את השיירים בדופן החיצוני.

פורסים לפרוסות דקות את הגבינה המעושנת ומכסים את בצק העלים מכל כיוון. ממלאים את החלל שנוצר בחצאי הענבים ואז מוזגים את המלית. מכניסים לתנור לחצי שעה עד שיזהיב.

טיפ: אפשר לחתוך רצועות בצק עלים ולהניח מעל המלית וליצור צורות או מכסה שלם.

בתיאבון…

0
0



אודות הכותב

רבקה פדלון

כותבת מתכונים, נתניה

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן