חדשות רפואה תזונתית תזונה | דיאטה

למה אוכל אוכל מקרוביוטי | שיחה עם הלן לונינסקי

כתבת צוות אתר נש"ר בשיחה מעניינת עם הלן לונינסקי הלן לונינסקי מאמנת כושר אישית תזונאית על תזונה מקרוביוטית ו-למה אוכל אוכל מקרוביוטי? הילדים שלך אוכלים את האוכל? הילדים שלי בני 10 ו-3 אוכלים הכל, אבל אין אצלי ג`אנק פוד בבית כמו משקאות קלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל. הילדים אוהבים לאכול, נהנים מהאוכל ופתוחים תמיד לנסות דברים חדשים. מחוץ לבית אוכלים בשר, דגים וגם גליה אבל מודעים כבר בגיל כזה לשאול; "האם יש בגלידה כולסטרול"?
0
0
הלן לונינסקי מאמנת כושר ותזונאית
הלן לונינסקי מאמנת כושר ותזונאית

למה אוכל מקרוביוטי? מקרוביוטיקה (מיוונית, “מקרו” – גדול / ארוך, “ביו” – חיים) היא פילוסופיית תזונה, ואורח חיים תזונתי, המבוססת על תורות המזרח הרחוק, הדוגלת באכילה מתוך התחשבות באיזון היין וה-יאנג, במודעות לגידול המזון ולצורת הכנתו ואכילתו, וכמו כן בהתאמתו לאדם המסוים. עקרונות השיטה הבסיסיים אינם תקפים מבחינה מדעית, בשל היותם מתבססים על רעיונות מיסטיים. עם זאת לתזונה על פי עקרונות השיטה עשויות להיות השפעות (חיוביות או שליליות) על בריאות האדם בשל שינוי תזונתו.

 ■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הלן לונינסקי, המפעילה קייטרינג ביתי של אוכל, נמשכה תמיד למקומות אקזוטיים ואוריינטליים ובגיל 29, במסגרת טיול למזרח נשארה ביפן מספר שנים. שם למדה לונינסקי, למודי תרבות והשפה היפנית וגילתה את רזי האוכל היפני ה’מקרוביוטי‘.

מסבירה לונינסקי; “עקרונות השיטה הבסיסיים אינם תקפים מבחינה מדעית, בשל היותם מתבססים על רעיונות מיסטיים. עם זאת לתזונה על פי עקרונות השיטה עשויות להיות השפעות (חיוביות או שליליות) על בריאות האדם בשל שינוי תזונתו.

ידוע כי, האוכל היפני בריא, אסתטי, טעים, טוב לשומרי משקל וחלק מהמרכיבים אפילו פועלים כתרופות, למשל; תה בנצ`ה יפני, המצוין לניקוי הדם. ההוכחה הטובה ביותר לכך היא שהיפנים בריאים ונראים צעירים גם בגיל מבוגר ותוחלת החיים שלהם ארוכה יותר. נמצא, כי נשים יפניות חולות בסרטן השד הרבה פחות מנשים מערביות.

כן הוכח הקשר בין צריכת מוצרי סויה לבין שכיחות ‘מחלות הסרטן’ ו-לב. שלא לדבר על היתרונות הנוספים שקשורים לכל מערכות הגוף האחרות מערכת העיכול , כלי דם וכו. הבישול היפני, מצוין לדיאטת הרזיה וההוכחה לכך היא שהיפנים והיפניות הם רזים. למרות שהם אוכלים הרבה אורז ואורז לבן.

מהם עקרונות ה’בישול היפני – מקרוביוטי‘? מילת המפתח היא איזון. איזון בין מרכיבי המזון המספק לגוף את כל רכיבי אבות המזון; חלבונים, ויטמינים, מינרליים, פחמימות, שומנים. בשיטה זו אין שום הצטברות של פסולת או שומן בגוף. הגוף משתמש ב-הכל לבניה ואנרגיה ולכן הוא נהדר להרזיה.

כמובן שהאוכל הוא טבעי, ללא שום תוספות שאינן מזון, כגון; חומרים משמרים, צבעי מאכל, מייצבים אבקות. כלומר; 100% מזון חיוני לגוף.

מה מרכיבי המזון? מרכיבי המזון הם בעיקר דגנים מלאים (אורז מלא, קוסמת, גריסים ועוד) קטניות (חומוס, עדשים, שעועית, מוצרי סויה, כמו; טופו טמפה, ירקות כמה שיותר, אצות ים, זרעים ואגוזים למיניהם.

ומה עם סוכר ודברים מתוקים? להמתקה ישנן מספר אפשרויות; סירופ מייפל טבעי, תרכיז תפוחים טבעי, סירופ לתת אורז בכל מקרה לפי הלן לונינסקי; “סוכר ייהרג ובל יעבור“.

ואכן בעת הראיון הגישה לי הלן, קפה דגנים ממותק סירופ לתת-אורז. ומה עם מוצרי חלב האם אלו טבעיים? כשמסתכלים על האבולוציה רואים שהאדם הוא בעל חי יחיד שאחרי תקופה היניקה ממשיך לצרוך חלב ואפילו לא של מינו.

אין כלב, חתול, אריה הממשיכים לשתות חלב ועוד של פרה. כשאנו תינוקות מערכת העיכול שלנו בנויה לפרק ולעכל את החלב. עם ההתבגרות היכולת הזו, נעלמת. צריכת החלב אינה טבעית ושנויה במחלוקת והקשר הישיר בין צריכת חלב בעיות ומחלות דרכי הנשימה – כבר הוכח.

מהן דרכי הבישול? הרעיון הוא להשתמש בכל דרכי הבישול, אידוי, אפיה, טיגון וכו’. כיוון שהמזון הוא אנרגיה על ידי צורות בישול שונות מופקות אנרגיות שונות מהמזון. לגבי טיגון, ההדגש הוא טיגון קל, בצל שום לטעם או קצת ירקות עם מעט שמן שומשום.

הטיגון אינו משמעותי בגלל מכלול האלמנטים הבריאים הכלולים בתפריט ולטיגון.

אין השפעה שלילית. מהן השפעות הבריאותיות של צריכת המזון? קודם כל באפקט של רפואה מונעת ובעיות כרוניות שונות ומשונות נחלשות או נעלמות לגמרי.

למשל, לקוח עם גידולים וכתמים על העור, טען שאחרי מספר חודשים של אכילת האוכל הם נעלמו. אישה עם אבן בכליה עמדה לפני ניתוח, טענה שהאבן התמוססה ללא שום התערבות כירורגית, חולת אסתמה שהחלה לאכול את המזון והפסיקה מוצרי חלב נעלמה האסתמה, כולסטרול שירד אצל אשה מבוגרת וכו`.

איך החלטת להקים את הקייטרינג הביתי לבישול טבעי בריא ומקרוביוטיהקייטרינג הוא חלק מתפישת חיים כוללת של אורח חיים בריא המתייחס לקשר בין גוף ונפש. לאחר חזרתי מיפן ב-1990 התחלתי לבשל למשפחה ולחברים ואנשים ראו שהשד לא נורא כל כך, אפשר לאכול גם בריא וגם טעים.

וללא בשר אפילו. החלה להכין ארוחות מוכנות לימות השבוע המורכבות מ- 5-6 מנות הכוללות; מרק, דגנים, קטניות, ירקות ומנות אחרונות.

כמו כן, החלה לספק לחנויות טבע; קציצות ותבשילים למיניהם. העברת קורסים ושירותי קייטרינג לאירועים מיוחדים ופרטיים.

ולבסוף הילדים שלך אוכלים את האוכל? הילדים שלי בני 10 ו-3 אוכלים הכל, אבל אין אצלי ג`אנק פוד בבית כמו משקאות קלים, חומרים משמרים, צבעי מאכל. הילדים אוהבים לאכול, נהנים מהאוכל ופתוחים תמיד לנסות דברים חדשים.

מחוץ לבית אוכלים בשר, דגים – אבל מודעים כבר בגיל כזה לשאול; “האם יש בגלידה כולסטרול“?

בזה רואה הלן את הצלחת החינוך שלה למזון בריא ולפתיחות. ומקיימת ערבי טעימות והרצאה בנושא; “עקרונות הבישול הטבעי היפני-צמחוני לבריאות והרזיה“.

הכותבת נמנית עם צוות אתר נש”ר.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן