דברי מאפה

עוגת גבינה כפרית

0
0

העוגה אהובה עלינו בכל עונות השנה. בקיץ מעדיפים לא פעם עוגות קרות, ללא אפייה, כמו עוגת גבינה ופירורים. אולם בתקופה זו של השנה הבית שמח כאשר התנור מופעל.
עוגת גבינה כפרית
עוגת גבינה כפרית אילוסטרציה

העוגה הפעם היא עוגה ביתית, טעימה, לא מעודנת מדי כי היא עשויה עם גבינה קוטג’ בעלת המרקם הגס. אבל זהו גם קסמה של העוגה, שיש בה משהו “כפרי”, לא חלק או מעודן מדי. היא גם קלה להכנה ואפשר לאכול אותה כשהיא פושרת. היא מתאימה לקינוח בארוחה חלבית.

המתכון מובא מתוך “רות סירקיס – מהמטבח באהבה”, מגזין אינטרנט שבועי למנויים. להצטרפות למגזין הקליקו כאן או התקשרו: 1-700-702-702

חומרים:
ל-6 מנות

לבצק:

200 גרם קמח
6 כפות סוכר דק מאוד או אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה או מרגרינה
1 ביצה
טיפות אחדות של מיץ לימון

למלית:

350 גרם גבינת קוטג’
250 גרם שמנת חמוצה
6 כפות סוכר
1 כף קמח
2 ביצים, טרופות היטב
1 כפית מיץ לימון
קליפה מגוררת של לימון שלם

אופן הכנה:

במעבד מזון מעבדים את הקמח עם הסוכר, המלח והחמאה או המרגרינה עד שנוצרים פירורים. טורפים את הביצה עם חצי כף מים ומוסיפים יחד עם כמה טיפות של מיץ לימון.

מעבדים רק עוד פעם אחת. מוציאים ומסיימים את הלישה על משטח מקומח קלות. אוספים לכדור, עוטפים בפלסטיק שקוף ומניחים במקרר לחצי שעה בערך עד שהבצק נוח לרידוד.

עוגת גבינה כפרית

להכנת העוגה מרדדים את הבצק כך שיתאים לתבנית בקוטר כ-24 ס”מ ובגובה של 3 ס”מ. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים וחותכים את כל עודפי הבצק (אפשר להכין מהם אחר כך עוגיות).

את התבנית המרופדת בבצק שמים במקרר או במקפיא עד שמסיימים את הכנת המלית.

להכנת המלית: מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הסוכר, הקמח, הביצים, ומיץ הלימון.

דוקרים את הבצק במזלג ויוצקים עליו את המליח. זורים למעלה את קליפת הלימון המגוררת.

שמים את התבנית בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות צ’. אופים 25 דקות. מקטינים את החום ל-160 וממשיכים לאפות עוד 25 דקות. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתנור, כשהדלת שלו פתוחה חלקית.

ממשיכים לצנן את העוגה במטבח. ניתן להגיש אותה כשהיא פושרת ואפשר גם לצנן אותה במקרר.

המתכון מתוך הספר ארוחות חלביות מאת פיי לוי בהוצאת סירקיס

המתכון מובא מאתר הבית שלנו אינטרנט זהב והוא ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס “ערכת” מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים, מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.

המתכונים, התמונות שלהם, חדשות קולינאריות, סרטון וידאו שבועי ועוד הפתעות ושירותים מרכיבים יחד את המגזין. כולם מתאימים לצפייה במחשב הביתי, ולהדפסה של כל מתכון ותמונה בנפרד, לפי הצורך, במדפסת ביתית.

המגזין מגיע בכל יום רביעי, לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים, הקבועים, בדיוק בזמן, כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע…

להצטרפות למגזין הקליקו כאן או התקשרו: 1-700-702-702

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן