דברי מאפה

הפתעות שוקולד ועוגת שוקולד חמה

0
0

“קונדיטורית אביב” מעניקה מתכונים מתענוגות החורף מהליין חדש שלה ומספר טיפים להכנת עוגה חמה וביתית.
הפתעות שוקולד ועוגת שוקולד חמה

ככל הידוע היו אלו בני שבט המאיה שגילו ראשונים וצרכו פולי קקאו למאכל. גם האצטקים השתמשו בפולי הקקאו להכנת משקה, בתוספת וניל ופלפל צ’ילי חריף. המשקה נחשב לממריץ ושימש כתרופה למחלות שונות. הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס החמישי אלא שהאירופאים החליפו את הצ’ילי במשקה האינדיאני בסוכר שהמתיק את המשקה המר. במאה ה-17 נחשב משקה הקקאו למצרך מותרות בקרב האירופאים. האנגלי ג’וזף פריי ב-1847 היה הראשון שיצר שוקולד למאכל. דניאל פטר, יצרן דברי מתיקה שוויצרי, ייצר ושיווק את שוקולד החלב הראשון.

הפתעות שוקולד

המצרכים:
(כ-8 יחידות)

150 גרם סוכר
4 גרם נס קפה
150 מ”ל מים
100 גרם חמאה
5 ביצים
12 חלמונים
100 גרם קמח
350 גרם שוולד מריר משובח
8 יחידות פרלין שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנס לסיר: מים, נס קפה, סוכר וחמאה. הנח על גבי כיריים גז, ערבב עד להמסה והבא לרתיחה עדינה. העבר את תכולת הסיר לקערת מיקסר וערבב לצינון.

הוסף שוקולד מומס והמשך לערבב, הוסף, תוך ערבוב, ביצים וחלמונים, הוסף, בהדרגה, קמח וערבב לקבלת תערובת הומוגנית.

חלק לתבניות נייר מתאימות. הכנס לכל תבנית פרלין שוקולד לבן.

אפייה: 15 דקות, בחום של 160°C,

עוגת שוקולד חמה

החומרים:

350 גרם שוקולד מריר
350 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
מלח
2 כפות קמח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
3 כפות מים
1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום של 150°C, משמנים את תבנית האפייה. ממיסים בסיר כפול (מים בסיר אחד ומעליו עוד סיר) שוקולד, חמאה וסוכר ומסירים מהאש.

מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב. מקציפים את החלמונים לקצף יציב. מקפלים מחצית מהקצף לתוך תערובת השוקולד. תוך כדי כך מוסיפים את הקמח ומעט מלח. מוסיפים את שארית הקצף.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 50-60 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. ממיסים בסיר כפול את מרכיבי הציפוי כשהעוגה קרה יוצקים עליה את הרוטב. מקררים.

להגשה:

פורסים פרוסת עוגה מחממים מספר שניות במיקרו (כ-30 שניות), בוזקים אבקת סוכר על צלחת הגשה מניחים עליה את פרוסת העוגה וכדור גלידת וניל.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן