דברי מאפה

רוצים פינוק לוהט לחורף? קחו ביסים מעוגות חמות

0
0

“חומרים מעטים שומרים על טעמם ואיכותם גם לאחר שהם מחוממים שנית להגשה. צורת החימום, משך החימום וההגשה של העוגה – הם הגורמים העשויים להפוך עוגה פשוטה למעדן ולהיפך”, אומר דורון פישל שף קונדיטורית אביב, הממליץ על דרכי חימום נכונות לעוגות חמות.
רוצים פינוק לוהט לחורף? קחו ביסים מעוגות חמות

מתענוגות החורף “קונדיטורית אביב” יוצאת בליין חדש של עוגות חמות, בו ניתן דגש על התאמת החומרים מהם מורכבות העוגות – לשיטות החימום הביתי. מדובר בשלוש עוגות שוקולד ושתי עוגות תפוחים הותאמו במיוחד להגשה חמה. לרגל ההשקה מעניקה “קונדיטורית אביב” מספר טיפים להכנת עוגה חמה וביתית.

העוגות בליין החדש הן:

1. עוגת שוקולד חמה; עוגת שוקולד מצופה בקרם שוקולד גאנש איכותי.

2. ’שוקולדה חמה’; עוגת שוקולד אישית חמה רוויה ברוטב שמנת ושוקולד בלגי, עליה מפוזרים תלתלי שוקולד לבן.

3. ’הפתעת שוקולד’; עוגה מובחרת עשויה כמעט כולה משוקולד בלגי איכותי. העוגה מכילה גם חמאה ותחתית דקה מבצק, בעלת טעם עשיר ומלא תוכן.

4. פאי תפוחים; עוגה עשויה בצק פריך במילוי תפוחים וצימוקים מזוגגת ברשת בצק עדינה. זוהי עוגת פרווה.

5. פאי תפוחים אישי; עוגה אישית עשויה בצק פריך במילוי תפוחים וצימוקים מזוגגת ברשת בצק עדינה. העוגה חלבית.

“חומרים מעטים שומרים על טעמם ואיכותם גם לאחר שהם מחוממים שנית להגשה. צורת החימום, משך החימום וההגשה של העוגה – הם הגורמים העשויים להפוך עוגה פשוטה למעדן ולהיפך”, אומר דורון פישל שף קונדיטורית אביב, הממליץ על דרכי חימום נכונות לעוגות חמות.

דרכי הגשה

ככלל מומלץ להגיש עוגות חמות מכל הסוגים עם תוספת קרה כלשהי. המשחק של חם/קר מחזק את הטעמים ויוצר עניין במנה, גם בגלל המרקם השונה של החומרים.

ניתן כמובן להגיש את המנות רק עם רוטב המתאים לכל עוגה. בדרך כלל עם רוטב וניל.

• עוגת סופלה; סופלה יש להגיש ולאכול מייד עם צאתו מהתנור. בנוגע לסופלה יש כלל ידוע: “הסועד תמיד ימתין לסופלה. הסופלה אף פעם לא ימתין לסועד”, זאת מכיוון שהסופלה נוטה ליפול לאחר הוצאתו מהתנור. את סופלה יש להגיש ללא תוספת כלשהי.

• שטרודל וינאי; לאחר החימום בתנור בוזקים על המנה אבקת סוכר בנדיבות ומגישים עם רוטב וניל ו/או גלידת וניל.

• פאי תפוחים; ניתן לחמם במיקרו עם כי עדיף בתנור. לאחר החימום מגישים עם גלידה וניל או קינמון, או עם רוטב וניל. יש להיזהר לא להגיש עם גלידה בעלת טעם חזק כמו שוקולד או קפה כי אז היא עלולה להשתלט על המנה וטעם הפאי לא יורגש.

• עוגות שוקולד; ניתן להגיש עם גלידת וניל, קצפת, או קרם פרש על מנת לשבור את המתיקות. עוגות שוקולד חמות מגישים על צלחת הגשה מזכוכית או חרסינה. כלים אלה לא יספגו את הנוזלים שהם לפעמים חלק מהקישוט והטעם. מומלץ, להגיש את עוגות השוקולד עם תוספת קרה ובקישוט מינימאלי כמו אבקת סוכר, קקאו, פירות טריים.

עשה ועל תעשה

• לא לחמם עוגות קפואות; את כל העוגות יש לחמם ממצב מופשר בלבד. זאת על מנת שהחום יתחלק באופן שווה והעוגה לא תצא קרה במרכז או יבשה מבחוץ.

• לא לחמם עוגות קרם או מוס; הן נוטות להינמס ולהתפרק בעת החימום. לכן אין הן מתאימות להיות מוגשות בחום.

• לא לחמם עוגה יבשה; עוגות יבשות עלולות להפוך לבלתי אכילות כתוצאה מחימום. ניתן להתחכם ולקחת למשל עוגת שוקולד פשוטה ויבשה, לצפות אותה בציפוי שוקולד (גאנש) ולחמם אותה. אז ציפוי השוקולד ימס וירטיב אותה וכך ניתן יהיה להגישה חמה.

• לחמם בחום מתאים; יש לחמם עוגות המכילות בצק פריך (פאיים) או בצק עלים, אך ורק בתנור בחום בינוני (150-160 מעלות) במשך מספר דקות ובשום אופן לא לחמם אותן במיקרוגל – זאת מפני שהבצק עלול להפוך לעיסת גומי. עוגות תפוחים לדוגמא יש לחמם בתנור בדיוק מאותה סיבה.

• זהירות – עוגת שוקולד; עוגות המכילות שוקולד יש לחמם בזהירות מכיוון שהשוקולד הוא חומר הנשרף במהירות, ובמיוחד עם קיימת ליבה של שוקולד בתוך העוגה. עוגות שוקולד יש לחמם אך ורק במיקרו מספר שניות וזאת בהתחשב במצב העוגה: קפוא או מופשר וכן בדרגת החום הרצויה בהגשה. יש להיזהר לא לחמם את העוגה יתר על המידה, מפני שהיא עלולה להתייבש והשוקולד עלול להישרף.

• זהירות – חמאה/מרגרינה; גם עוגות המכילות הרבה שומן (חמאה, מרגרינה) עלולות להינזק מחימום יתר. עוגות אלה מכילות על פי רוב כמות גדולה של שוקולד ויש לנקוט משנה זהירות בזמן חימומן.

• טיפ כללי; אם אין לכם ניסיון קודם בחימום עוגה במיקרו, יש להשתמש תחילה בדרגות חימום נמוכות ובפרקי זמן קצרים ביותר – עד להשגת התוצאה הרצויה.

על קונדיטורית אביב

מה שהיה עד עכשיו רק המפעל הגדול במדינה לעוגות גורמה, משיק בימים אלה רשת ארצית של בתי קפה – קונדיטוריות.

קונדיטורית אביב הוקמה לפני 24 שנה ע”י איתן בן אפרים, ומונה כיום כ-40 עובדים. הקונדיטוריה מפיצה את תוצרתה למאות בתי קפה וקונדיטוריות מנהריה ועד אילת.

בקומת הקרקע של קונדיטורית אביב, הממוקמת ברחוב שמוטקין, בלב אזור התעשייה של ראשון לציון, עוצב בית קפה בסגנון איטלקי, בו יכולים תושבי ראשון והסביבה להתענג על עוגות מוס ושמנת יוקרתיות, עוגות שוקולד אישיות, דברי מאפה, בורקסים, עוגיות וקישים, כל זאת על כוס קפה מהביל וריחני.

הקונדיטוריה המתמחה בעיקר בעוגות מוס וקצפת, מייצרת כ-1,000 עוגות ביום ומשווקת את תוצרתה גם מעבר לים – לאנגליה ולארה”ב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן