כחלק מאורח חיים בריא, רצוי לצרוך עשבי תיבול מדי יום. למשל לשתות שני ספלי תה “נוגדי-חמצון” ביום שיוכן מעשבי התיבול הבאים: אורגנו, רוזמרין, נענע, מרווה, מנטה, תימין, מליסה וצתרה
מחקרים חדשים מראים, כי יחסית למגוון רחב של מזונות צמחיים, לעשבי התיבול פעילות נוגדת-חמצון הגבוהה ביותר. אפילו תוספת קטנה שלהם לתפריט היומי תעשיר אותו בשלל נוגדי-חמצון מגנים ורבי עוצמה.
עשבי תיבול – יותר גיוון – יותר הגנה!
עשבי התיבול (culinary herbs) ועשבי המרפא (medicinal herbs) הם חלקי צמח בהם משתמשים בשל סגולותיהם הארומאטיות. לבד מתיבול המזון, שימשו העשבים משחר ההיסטוריה בסיס לכל הטיפול הרפואי, עד שפותחו התרופות הסינתטיות במאה ה-19.
כיום, עדיין נמצאים העשבים ב-40% מתרופות המרשם. נוסף על השימוש בהם לתיבול ולמרפא הם משמשים למגוון מטרות כגון; להכנת משקאות כמו תה, לצביעה, להפקת חומרי ריח, לייצור בשמים ומוצרי קוסמטיקה ועוד.<!–herbs.htm–>* הכתבה הובאה באדיבות מועצת הירקות – כתיבה, עריכה וייעוץ מדעי: מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית מוסמכת M.Sc.
Add Comment