בשרים | Meats

קדירת לשון ובטטה

0
0

הלשון הינו שריר לא שומני. הוא מכיל הרבה ג`לטין ולכן נוצרת תחושה של שמנוניות בעת האכילה. סוג זה של בשר מתאים בעיקר לבישול ארוך מאוד.
קדירת לשון ובטטה
Tongue beef_180x124_k-n_01.jpg

המצרכים;
(ל6 סועדים)

1 לשון עגל
1 ק”ג בטטה
1/2 ק”ג גזר
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 גבעול סלרי
כף כורכום
כף פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
כפית פפריקה מתוקה
פכית קארי

אופן ההכנה;

יש לבשל הלשון בסיר מים, במשך 3 שעות יחד עם הפלפל האנגלי, הכורכום, הפפריקה ועלי הדפנה. לאחר הבישול יש להוציא את הלשון, לשטוף אותה במים קרים ולקלף אותה ביד. (יש לשמור את מי הבישול בצד).

לאחר הקילוף יש לפרוס את הלשון לקוביות בגודל של כ-2 ס”מ.

חיתכו את הירקות לקוביות ואדו אותם, יחד עם הבצל במעט שמן(חשוב לא לטגן) הוסיפו את הלשון ואדו גם אותה.

לאחר מכן, יש להוסיף כ-3 כפות ממי הבישול של הלשון, ולהוסיף מים עד לכיסוי פני התבשיל.

להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות. לתבל במלח, פלפל וקארי לפי הטעם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן