דברי מאפה

עוגת גבינה + טורט רמברנדט

0
0

mafe02.jpg
עוגת גבינה + טורט רמברנדט
430_ogot_gvina_01.jpg

עוגת גבינה

החומרים:

החומרים לבצק:

לתחתית ולרשת מעל.

1 ביצה או 2 חלמונים.
200 גר’ חמאה או מרגרינה.
2/3 כוס אבקת סוכר.
גרידה מלימון אחד.
חבילת קמח “אוסם” תופח מאליו.
1 סוכר וניל

מלית הגבינה:

750 גר’ גבינה לבנה (יש לסנן את רוב הנוזלים).
כוס סוכר
4 חלמונים
¾ קופסא איסטנט פודינג אוסם בטעם וניל.
½ כוס חלב
1 קופסא שמנת מתוקה (רצוי מוקצפת)
גרידה מלימון אחד
75 גר’ צימוקים
1 ביצה למריחה.

אופן ההכנה:

להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המערבל, לערבב עד לקבלת בצק אחיד, לעטוף בניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה.

מרדדים 2/3 מכמות הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס”מ. אופים כ–7-10 דקות בחום בינוני, לקבלת גוון זהוב בהיר.

בינתיים מערבבים את הגבינה בסוכר, מוסיפים את החלמונים. חשוב להקפיד שהגבינה תהיה חלקה לגמרי. מערבבים את הפודינג עם החלב ומוסיפים לגבינה. מוסיפים את הקצפת, גרידת הלימון והצימוקים. מחליקים את הגבינה על התחתית ומיישרים.

מרדדים את שאר הבצק, חותכים לרצועות בעובי של ½ 1 ס”מ ומניחים לכיוון אחד.

מורחים בביצה. מניחים את שארית הרצועות לכיוון השני (בצורת שתי וערב) ומורחים שוב ביצה.

אופים בחום של 170 מעלות בעיקר חום עליון כ – ½ שעה.

טורט רמברנדט

החומרים:

¾ כוס קמח אסם תופח מאליו, 60 גר’ שקדים גרוסים, 60 גר’ ביסקוויטים פתי בר או מי של אסם מפוררים , 60 גר’ קליפות תפוזים מסוכרים, גרידה מלימון אחד, 125 גר’ שוקולד מריר, מומס על אמבט מים חמים, 5 חלבונים, ¾ כוס סוכר, 1-2 כפיות אבקת קקאו.

אופן ההכנה:

משמנים תבנית, מחממים את התנור, מכניסים את הקמח לקערה ומערבבים בשקדים, פירורי ביסקויטים, קליפות התפוזים והמסוכרים, וגרידת לימון.

מקציפים את החמאה ומוסיפים לסירוגין ולאט, את החלמונים.
מוסיפים את השוקולד הנמס (לא חם), וממשיכים עד שהעיסה הופכת קיצפית ואוורירית.

טורפים את החלבונים ולקראת סוף ההקצפה, מוסיפים את הסוכר, קצף החלבונים לא חייב להיות קשה מאוד.

מערבבים את תערובת ההחלמונים, החלבונים והקמח, שמים בתבנית ואופים כ – 40 דקות בחום 170-180 מעלות.

לאחר הקירור, יפה לקשט בשוקולד מומס ולעטר בשקדים טבולים בשוקולד.

רוצים להעסיק את הילדים בזמן ההכנות לעוגה של אוסם –

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן