בשרים | Meats

גולש נהדר

0
0

להגיש חם בלווית כיכר לחם טריה ולוותר על כל מחשבה על דיאטה
גולש נהדר
זהו מתכון לגולש ממנו מתקבל תבשיל בעל מרקם קטיפתי המעקצץ את החיך קלות, הבשר רך ונימוח בפה כמו חמאה, הטעם העשיר הופך מנה זו למנה עשירה להגשה בצהרים או בערב כשהקרירות אופפת את הסביבה, המנה מחממת את האווירה.

מצרכים: ל-8-10 מנות

prepare st2_180k-n_02.jpg

2 קילו בשר בקר טרי, כתף, חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס”מ
3 בצלים בינוניים קצוצים גס
6 שיני שום
1/3 כוס שמן
1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביות
3-4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות (אפשר גם להשאיר שלם)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פלפל צ’ילי גרוס (לא הכרחי)
1 כפית פלפל שחור גרוס.
1/2 1 כוס ציר מרק עוף
1/2 כפית מלח (אם הבשר מוכשר)
2 עלי דפנה.

אופן ההכנה:

בסיר רחב ולא גבוה, בעל תחתית עבה, מטגנים בשמן את הבצל עד שנעשה שקוף, מוספים את השום ומטגנים כדקה נוספת

prepare st1_180k-n_01.jpg

מוספים בבת אחת את כל הבשר ומטגנים אותו קלות מכל צדדיו תוך כדי ערבוב זריז במשך כשתי דקות.

מוספים את המים או מרק עוף, הפפריקה. אפשר להוסיף כף פלפל צ’ילי גרוס, אם מעוניינים בתבשיל פיקנטי, מערבבים היטב.

מוסיפים את הפלפל שחור הטחון את הפלפל הירוק, המלח ועלי הדפנה.

יש לוודא, כי הבשר מכוסה בנוזלים עד כ-1 ס”מ מפני הבשר בסיר. מכסים את הסיר ולאחר שמביאים לרתיחה לבשל על אש קטנה כשעתיים

בשלב זה טועמים ומתקנים את הטיבול לפי הטעם.

מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

פותחים את הסיר ומבשלים ללא מכסה הסיר עד לצמצום הנוזלים לכדי 2/3 מגובה הבשר תוך כדי ניעור הסיר מדי פעם כדי לוודא של נדבק לתחתית.

בתיאבון והנאה!

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן