דברי מאפה

עוגת דבש ועוגת השרון

0
0

שתי עוגות לחג וגם לימי החול מתאימות לכל מסיבת תה
430_ogot_deva_saron_01.jpg

עוגת דבש

החומרים:
לתבנית בקוטר 24 ס”מ

¼ כוס סוכר.
½ כוס שמן.
3 ביצים.
1 כוס דבש.
½ כפית קינמון.
½ כפית ציפורן.
1 חבילה קמח אוסם תופח מאליו.
1 כוס קפה שחור מוכן.
50 גר’ אגוזים.
שקדים קצוצים.

אופן ההכנה:

בקערת המערבל מערבבים את הסוכר והשמן. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים, הדבש, התבלינים ולבסוף לסרוגין את הקמח, הקפה והאגוזים. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.

מרפדים את התבנית בנייר אפיה, מעבירים את העיסה לתבנית ואופים כ-3/4 שעה בחום נמוך (170 מעלות C).

עוגת השרון

החומרים לבצק:
לתבנית אפיה מרובעת 30X28 ס”מ

1 ביצה או 2 חלמונים.
250 גר’ חמאה.
¾1 כוסות אבקת סוכר.
גרידה מלימון אחד.
חבילת קמח אוסם תופח מאליו.
125 גר’ אגוזי מלך טחונים דק.

למילוי:

½1 קופסאות שמנת מתוקה.
3-5 כפות אבקת קצפת אוסם.
1 חבילה סוכר וניל.
100 גר’ אגוזי מלך טחונים דק.

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים לבצק בקערת המערבל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, לעטוף בניילון עטיף ולתת לנוח לפחות חצי שעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות C.

מרדדים את הבצק לגודל התבנית, מחוררים בעזרת מזלג ולאחר מנוחה של כרבע שעה נוספת, אופים עד שהבצק מקבל צבע זהוב.

חוצים את הבצק בעודו חם לשניים ומקררים.

המילוי:

מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הקצפת, מוסיפים את סוכר הוניל ומחצית מן האגוזים.

2/3 מהקצפת שמים על אחד החצאים של הבצק, מיישרים ומכסים במחצית השניה של הבצק.

למעלה מורחים את שאר הקצפת ומפזרים את שארית האגוזים.
מקריים היטב וחותכים למנות בעזרת סכין משור חדה.

רוצים להעסיק את הילדים בזמן ההכנות לעוגה של אוסם –

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן