Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

חריימה מרוקאי

0
0
חריימה מרוקאי
חריימה מרוקאי

חריימה מרוקאי, (חְרַיְימֶה), הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים.

לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.

החומרים לארבעה סועדים:

אופן ההכנה:

חריימה מרוקאי

מטגנים בסיר רחב את השום בשמן, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים;
פפריקה, עריסה, כמון, כוסברה, רסק עגבניות, מיץ לימון, וכחצי כוס מים, ומבשלים 5 דקות.

מוסיפים את פרוסות הדג, ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים עם פלחי לימון והרבה לחם.

תגובות
0
0



Exit mobile version